O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Šahisti Ličko-senjske županije vrlo aktivni

1/3
Šahisti Ličko-senjske županije vrlo aktivni
Šahisti Ličko-senjske županije vrlo aktivni Šahisti Ličko-senjske županije vrlo aktivni Šahisti Ličko-senjske županije vrlo aktivni
Objavljeno: 17-04-2018

U Šahovskom domu u Rijeci prošli vikend nastavljena su takmičenja u 2, 3. i 4-toj Hrvatskoj šahovskoj ligi-zapad u kojoj nastupaju klubovi iz Ličko-Senjske županije, igralo se 4, 5 i 6 kolo .

U 2. ligi ekipa ŠK Karlobag izgubila je sva tri meča te se nalazi na posljednjem 12 mjestu. Dobro su igrali Siniša Cucančic i Nenad Levar koji su imali po 1 pobjedu i 2 remija, medjutim sasvim su podbacili ostali igrači,Ranko Pavlović je napravio samo 1 remi a Tomislav Čanić, Miljenko Jokić i Milan Kuga su izgubili sve 3 partije i ako šahisti Karlobaga žele ostati u 2 ligi, moraju se pojačati u ljetnom prijelaznom roku jer je  očito da neki igrači jednostavno nemaju kvalitet za igranje u 2 ligi. Vode šahisti Pule sa 12 meč bodova ispred šahista iz Buja i Poreča, itd.

U 3. HŠLZ vode šahisti iz Gospića sa 10 bodova ispred ŠK Kastav i ŠK Velebit Senje te će biti zanimljivo u zadnja 3 kola u borbi za viši rang. Šahisti Gacka Otočac bili su ovaj  put znatno oslabljeni zbog neigranja nekoliko istaknutih pojedinaca te se sada nalaze u zoni ispadanja i predstoji im borba za opstanak, sa 3 meč boda nalaze se na 7 mjestu.

U 4. HŠLZ nastupaju šahisti iz Korenice ,kojima je ovo prva sezona igranja lige te im ovo treba poslužiti za stjecanje iskustva . Nalaze se na 6 mjestu, a u vodstvu su šahisti iz Crikvenice ispred šahista Gorana iz Vrbovskog.

Pred nama je inače tjedan bogat šahovskim događajima, u petak u 16 sati u Senju simultanku igra velemajstor Robert Zelčić, višestruki prvak Hrvatske i reprezentativac te se pozivaju šahisti i ljubitelji šaha da dođu na ovaj  događaj, a u nedjelju 22.04. također u Senju se igra finalni turnir Kupa Ličko-Senjske županije u šahu a pobjednička ekipa stječe pravo nastupanja na finalu Kupa RH u Šibeniku. U popodnevnim satima istog dana će biti prigodan brzopotezni šahovski turnir povodom Dana Grada Senja koji je već postao tradicionalan.

Ligaška takimičenja nastavljaju se najesen 6 i 7. 10.-tog u Rijeci i Gospiću.

N.L.

Foto: Arhiva

Podijeli novost na društvenim mrežama!