O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Utjecaj turizma na hrvatsko gospodarstvo - 20. travnja

1/1
Utjecaj turizma na hrvatsko gospodarstvo - 20. travnja
Utjecaj turizma na hrvatsko gospodarstvo - 20. travnja
Objavljeno: 10-04-2018

ZAGREB – Institut za turizam i Napretkov kulturni centar pozivaju sve zainteresirane na Rasprave o turizmu na temu “Utjecaj turizma na gospodarstvo Hrvatske“. Rasprave će biti održane  u prostorijama Napretkovog kulturnog centra u Zagrebu, Bogovićeva 1 u petak 20. travnja, s početkom u 14 sati.

Nakon uvodnog izlaganja dr. sc. Ivana Kožića, znanstvenog suradnika u Institutu za turizam, uslijedit će okrugli stol u kojemu će sudjelovati dr. sc. Maroje Lang, glavni savjetnik u Sektoru za istraživanje Hrvatske narodne banke, izvanr. prof. dr. sc. Oliver Kesar, profesor na Katedri za turizam Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marina Tkalec, znanstvena suradnica u Ekonomskom institutu, dr. sc. Neven Ivandić, viši znanstveni suradnik u Institutu za turizam.

Sudionici će raspravljati: o mjerenju utjecaja turizma na bruto domaći proizvod (Na koji način se ispravno računa udio turizma u BDP-u?); o veličini turizma u bruto domaćem proizvodu Hrvatske (Jesu li točne medijske interpretacije udjela turizma u hrvatskom BDP-u?); o utjecaju turizma na zaposlenost u Hrvatskoj (Što je razvoj turizma donio hrvatskom tržištu rada?) te o oportunitetnom trošku turističkog razvoja (Bi li hrvatsko gospodarstvo bilo uspješnije bez turizma?).

Rasprave će vodi  Đuro Tomljenović. Rasprave su namijenjene široj stručnoj javnosti, medijima te svima koji žele saznati  više. Svi gosti  će u Raspravama moći sudjelovati  postavljanjem pitanja sudionicima okruglog stola.

Predviđeno trajanje Rasprava je od 14 do 16 sati, nakon čega će uslijediti neformalno druženje .

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom