O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

O ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu području

1/8
O ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu području
O ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu područjuO ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu područjuO ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu područjuO ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu područjuO ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu područjuO ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu područjuO ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu područjuO ulaganju u nepoljoprivredne djelatnosti na ruralnomu području
Objavljeno: 05-03-2018

OTOČAC – Zanimanje za predavanje o natječaju za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., koji je danas održan u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac bilo je nadasve veliko, velika dvorana je bila krcata, tražila se i stolica više. Predavanje je organizirala Uprava za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede.

Uvodno predavanje imala je Robertina Vučković iz Ministarstva poljoprivrede, gdje je bilo riječi o načelnim stavovima za navedenu mjeru. Slijedila su izlaganja Vesne Homen, Ive Sakač i Ane Brukete iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 187,787.500 kuna, a svrha ovog natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

To omogućuje ulaganje u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnima područjima koji može obuhvaćati usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,  usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Moguće je ulagati i u sektor turizma u ruralnom području te u sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća.

Visina potpore po korisniku iznosi 375.575 kuna, a zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 12. ožujka do 23. travnja 2018. g.

Nakon izlaganja je bilo mnoštvo konkretnih pitanja, bilo bi ih i više, no kako je predavačicama bilo vrijeme limitirano zbog puta u Obrovac na istovjetno predavanje, red je bilo završiti predavanje.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!