O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Drvoprerađivači iz Gorske Hrvatske traže preko ministarstva pomoć Vlade

1/1
Drvoprerađivači iz Gorske Hrvatske traže preko ministarstva pomoć Vlade
Drvoprerađivači iz Gorske Hrvatske traže preko ministarstva pomoć Vlade
Objavljeno: 02-03-2018

ZAGREB - U ime Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri Hrvatskoj gospodarskoj komori zatražen je prijam u Ministarstvu poljoprivrede. Razlog sastanka je dramatično stanje u kojem se nalaze svi drvo-prerađivački pogoni u Gorskoj Hrvatskoj.

Naime, ovo područje je izloženo elementarnoj nepogodi zbog velikih padalina snijega. (između 1,5 do 2 m). Zbog ovog razloga te nepravovremene isporuke trupaca za prelazne zalihe, svi drvo-prerađivači su bili prisiljeni zaustaviti redovan rad. Većina njih ne radi već dva tjedna, a realna prognoza govori da ne će moći započeti s radom još tjednima. 

Potpuno je jasno da su bez ikakve vlastite krivnje drvoprerađivači u Gorskoj Hrvatskoj suočeni s ogromnim gubitcima, koji mogu dovesti u pitanje njihovu opstojnost i ponovno pokretanje proizvodnje.

Udruženje drvno-prerađivačke industrije predlaže da se razgovara oko prolongiranja plaćanja dospjelih obveza prema Hrvatskim šumama i HEP-u, odnosno o financijskoj potpori Vlade RH u visini brutto plaća radnika za vrijeme stajanja proizvodnje zbog elementarne nepogode, kao i opskrbom nužno potrebnom sirovinom iz drugih dijelova RH, uz umanjene troškove prijevoza sirovine.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!