O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otvora se natječaj Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP

1/1
Otvora se natječaj Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP
Otvora se natječaj Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP
Objavljeno: 24-02-2018

OTOČAC - Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP-ova namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima (MSP) za poboljšanje njihova poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti početnim ulaganjima u izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s rokom prijave od 3. travnja do 28. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 200 milijuna kuna. Najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 500.000 kuna, a ukupna potpora ne može iznositi više od 15 milijuna kuna.

Cilj je poziva jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova razvojem identificiranih strateških djelatnosti industrije. Svrha je Poziva poboljšanje poslovnog razvoja i tehnološke spremnosti MSP-ova koji djeluju u identificiranim prihvatljivim djelatnostima. Potiču se ulaganja u kapacitete MSP-ova početnim ulaganjima u izgradnju ili opremanje poslovnih jedinica. Poticanjem aktivnosti koje stvaraju dodatnu vrijednost i učinkovitim pozicioniranjem malog i srednjeg poduzetništva u globalnim lancima vrijednosti omogućit će se razvoj novih kompetencija, povećanje proizvodnje, povećanje izvoza i stvaranje novih radnih mjesta.

Prihvatljivi prijavitelji moraju do trenutka prijave projekta biti registrirani u sektorima u kojima se trebaju odvijati aktivnosti projekta, a koji obuhvaćaju sljedeće sektore Nacionalne klasifikacije djelatnosti:

a) C Prerađivačka industrija (izuzev skupina koje su isključene u točki 2.3.)

b) J Informacije i komunikacije (osim odjeljaka koji su isključeni u točki 2.3.)

Bespovratna sredstva dodjeljuju se putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. odnosno iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Više o tome zainteresirani poduzetnici mogu vidjeti ovdje.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!