O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sanacija krova vojarne u nadležnosti Ministarstva državene imovine

1/1
Sanacija krova vojarne u nadležnosti Ministarstva državene imovine
Sanacija krova vojarne u nadležnosti Ministarstva državene imovine
Objavljeno: 23-02-2018

OTOČAC – Otočki gradonačelnik dr. Stjepan Kostelac jučer je u Ministarstvu državne imovine razgovarao o objektima koji su u vlasništvu države, a nalaze se na području grada Otočca. Prije svega, bilo je pitanja oko zgrade nekadašnje otočke vojarne Ban Josip Jelačić, aktualno nakon urušavanja krova.

-Problem vojarne je kompleksan, a Ministarstvo državne imovine raspolaže samo sa 1,5 milijuna kuna za ovakve probleme za područje cijele Hrvatske. Prema tome, teško da će se resorno ministarstvo odlučiti na neke veće sanacije te se uglavnom žele riješiti te iste imovine pa tako i ove u Otočcu. Dogovoreno je s konzervatorom Hrvojem Giaconijem da napiše svoje viđenje stvari, budući da je vojarna  u kategoriji zaštićenih spomenika kulture te će se isti, zajedno sa zapisnikom komunalnog redara odmah i poslati u nadležno ministarstvo. Nakon toga, Ministarstvo državne imovine poduzeti će neke mjere nakon smanjenja snježnih padalina, odnosno čim se stvore mogućnosti za pristup i sanaciju. 

Dogovoreno je i postavljane zaštitne mreže koju će financirati ministarstvo, a koja će štititi prolaznike, odnosno vozila u neposrednoj zoni vojarne. Također, dogovoreno je  i da se promet kroz vojarnu ne pušta jer dolazi do devastacije imovine.

Osim o zgradi vojarne, razgovaralo se je i o situaciji nekadašnje stare ženske gimnazije koja bi se dala u vlasništvo Gradu Otočcu. Dogovoreno je da bi Grad Otočac obnovio krovište i time sačuvao od daljnjeg propadanja te da će Grad Otočac time dobiti prostore u prizemlju i mogućnost korištenja za svoje buduće potrebe.

Stari krug vojarne također je bila tema razgovora gradonačelnika Kostelca s predstavnicima Ministarstva državne imovine. Grad Otočac napravio je idejni projekt za rekreacijski športski centar te se trenutno radi na ishodovanju lokacijske dozvole. Sve je u postupku Ministarstva državne imovine, ali je proces dosta dug i složen te se moraju poštivati sve zakonske odredbe - rekao je gradonačelnik Kostelac te je podsjetio da se je i prije 10-tak godina razgovaralo o problemu bivše vojarne i pripadajućim objektima.

HRO/M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!