O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Po blagoslovu kuća na svašta se naiđe

1/2
Po blagoslovu kuća na svašta se naiđe
Po blagoslovu kuća na svašta se naiđePo blagoslovu kuća na svašta se naiđe
Objavljeno: 12-01-2018

KOMPOLJE – Trudi se don Angjelo po blagoslovu obitelji, nije da se ne trudi. Možda mu „ne iđe“ tako brzo kako nekima mu kolegama, no on to ni ne želi. Nastoji se u svakoj kući zadržati, malo popričati, poslušati, pitati…

A pri blagoslovu, možda kada se tomu ni ne nada, barem ne u Kompolju, eto naiđe na kakvo ugodno iznenađenje. Jest da svaka obitelj vjerojatno ima po jednu Bibliju, e sada koje izdanje, iz koje godine, novu, staru, Daničićevu, onu Kršćanske sadašnjosti, može se svašta naći. No ipak ga je ugodno iznenadilo da je u jednoj kući naišao i na Bibliju na njemačkomu jeziku iz čak 1869. godine. Odmah je u njegovo oko upalo kako na njemačkom jeziku piše da su to „sveta pisma“, dakle množina (die heiligen Schriften). Pritom je i neuki narod poučio da je „biblija“ u grčkomu jeziku također množina (βιβλία), no da je uporabom u hrvatskomu jeziku poprimila jedninu u ženskom rodu.

Eto, s don Angjelom čovjek može doživjeti blagoslov, ali i pouku. A što to nije i inače svećenikova misija? Jest, jer u sedam duhovnih milosrđa lijepo piše da treba – neuka podučiti.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!