O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tko je Senjanin koji je dobio zadatak smiriti strasti u ličkom HDZ-u

1/1
Tko je Senjanin koji je dobio zadatak smiriti strasti u ličkom HDZ-u
Tko je Senjanin koji je dobio zadatak smiriti strasti u ličkom HDZ-u
Objavljeno: 09-01-2018

Nakon prošlotjedne drame u ličko-senjskom HDZ-u i izvanredne press konferencije tamošnjeg čelnog stranačkog čovjeka Darka Milinovića strasti su se ipak malo smirile.

Vrh stranke u petak je donio odluku da se ličko-senjski HDZ raspusti, a za povjerenika koji u roku od šest mjeseci ima zadatak provesti izbore u toj organizaciji postavljen je Darko Nekić.

Nekić u široj javnosti nije poznat kao što je to Darko Milinović, no u Ličko-senjskoj županiji nije nepoznata osoba.

Rođen 1968. u Senju, Nekić je bivši dugogodišnji gradonačelnik tog grada, a danas je na funkciji državnog tajnika u Ministarstvu uprave. Ima završenu Šumarsku i drvodjeljsku školu u Karlovcu, smjer šumarski tehničar, no po zvanju je profesor povijesti i arheologije jer je 1997. završio studij povijesti i arheologije na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Trenutno se nalazi na doktoratu iz povijesti na Hrvatskim studijima.

Gotovo cijeli život radio je u rodnom Senju, a prvo radno mjesto bilo mu je ono arhivista i kustosa u Sakralnoj baštini Senj. Nakon završenog fakulteta postaje kustos u Gradskom muzeju Senj, u kojem ostaje sve do 2006., kada postaje gradonačelnik.

Na toj funkciji bio je sve do lani. Naime nakon što je sredinom godine HDZ raskrstio s Mostom Nekić je imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu uprave i to je ministarstvo, nakon odlaska Mostova Ivana Kovačića, vodio sve do izbora Lovre Kuščevića.

Što se pak tiče stranačke karijere, Nekić se u HDZ učlanio 2005., a nakon toga njegov je stranački put bio na strelovitoj uzlaznoj putanji. Već 2008. postaje šef senjskog HDZ-a, a 2012. potpredsjednik ličko-senjskog HDZ-a.

Lokalni mediji često su izvještavali da nije bio u dobrim odnosima sa šefom tamošnjeg HDZ-a Darkom Milinovićem, stoga ne čudi to da su već počele kružiti spekulacije da bi se na nadolazećim izborima u toj organizaciji mogao kandidirati i sam Nekić. 'Ne bih sada špekulirao, moram pripremiti tu organizaciju za izbore unutar šest mjeseci, a poslije ćemo vidjeti', kazao je Nekić za Večernji list.

Odluči li se na kandidaturu, Nekiću bi plus mogli biti i dobri potezi iz vremena dok je upravljao Senjem. Naime prema analizi Instituta za javne financije za razdoblje od 2011. do 2014., upravo je Senj bio rekorder u povlačenju europskog novca. Tada su ukupno povukli nešto više od 18,4 milijuna kuna, čak 2563 kune po stanovniku. Među ostalim, financirali su povijesni Park Nehaj i sportsko-rekreacijski centar u Senju.

Nekić se može pohvaliti i time da je 2013. dobio priznanje za naročit pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske. Naime on i njegov sugrađanin Marko Rukavina su u svibnju te godine na senjskoj rivi od utapanja spasili 54-godišnju Mariju Biondić koja je automobilom sletjela u more. Kad je vidio što se dogodilo, slučajni prolaznik Marko Rukavina odmah je skočio u more, a u pomoć mu je pritekao tadašnji gradonačelnik Senja Darko Nekić, koji je sve vidio s prozora svojeg ureda.

Imovinska kartica otkriva strast za lovom

Nekić sa suprugom i troje djece živi u Senjskoj Dragi, no zbog posla boravište mu je Velikoj Gorici. Njegova imovinska kartica otkriva da ima gotovo 12 tisuća kuna neto plaću, dok mu supruga za plaću od nešto više od šest tisuća kuna neto radi u osnovnoj školi u Senju.

Imovinska kartica pokazuje da nije vlasnik nekretnina, a njegova supruga suvlasnica je stana u zagrebačkom Stenjevcu od 72 kvadrata.

On je pak vlasnik 50.000 kuna vrijednog Renault Megana 1.9 DCI, a naslijedio je 15 tisuća kuna vrijedan traktor IMT 539, litostroj prikolicu te motor Tomos 14 iz 1983., čija je procijenjena vrijednost dvije tisuće kuna.

Pozornost privlači Nekićeva zbirka lovačkog oružja. Vlasnik je pet tisuća kuna vrijedne dvocijevne lovačke puške Suhl te puške Suhl Merkel Drilling, procijenjene na osam tisuća kuna, koje je naslijedio. Sam je pak kupio deset tisuća kuna vrijedan karabin Browning - FN Eurobolt te tri tisuće kuna vrijedan lovački pištolj HS ACD.

Što se pak tiče štednje, Nekić na svoje ime ima 15.000 eura štednje, supruga je uštedjela 75.000 kuna, dok on na ime djeteta ima uplaćeno 45.000 kuna stambene štednje.

Preuzeto: Tportal / Maja Šurina

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!