O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kuterevski Božićni koncert

1/8
Kuterevski Božićni koncert
Kuterevski Božićni koncertKuterevski Božićni koncertKuterevski Božićni koncertKuterevski Božićni koncertKuterevski Božićni koncertKuterevski Božićni koncertKuterevski Božićni koncertKuterevski Božićni koncert
Objavljeno: 30-12-2017

U Vatrogasnom domu Kuterevo u četvrtak navečer održan je već šesti, tradicionalni Božićni koncert Kulturno-umjetničkog društva Dangubice iz Kutereva.

Mnogobrojnoj publici na koncertu koji je počeo u 18 sati predstavila su se dva društva - domaćini KUD Dangubice Kuterevo i HKUD Korenica. Bogat program bio je ispunjen, kako i doliči, starom pjesmom, plesom i izuzetno zanimljivim skečom koji su uprizorili članovi KUD-a Dangubica.

Nije ovo bio krut, formalan koncert, kako to obično s koncertima ovakve vrste biva, domaćini su se potrudili učiniti ovo toplim, a prije svega zabavnim druženjem čuvara tradicije i svih onih koji ih u njihovom poslu podržavaju. Mali prostor i zbijenost publike tome je uvelike pridonijela, nota stroge ozbiljnosti je izgubljena i vladalo je, reklo bi se, narodno veselje.

Na početku koncerta brojnu publiku i goste pozdravio je predsjednik KUD-a Dangubice Matej Šporčić, a na samome kraju toplom se dobrodošlicom obratio i vlč. Stipe Zeba, odnedavno župnik u Kuterevu, a nekadašnji korenički župnik i jedan od inicijatora osnivanja HKUD-a Korenica, koji je pritom naglasio važnost očuvanja tradicije na ovim prostorima, na način kako to upravo rade ova dva društva, KUD Dangubica i HKUD Korenica.

Koncert su otvorili domaćini pjesmom "Radujte se narodi" i tako svima prisutnima čestitali Božićne praznike i zaželjeli uspješnu novu godinu. Nakon toga zapjevali su niz pjesama - Kopa cura vinograd, Našim šorom Jagodo, Djevojka je zelen bor sadila, Kiša pada rosna trava... - te uprizorili skeč o "babama i fejsu", koji je za publiku bio pun pogodak. HKUD Korenica nastupio je s tancem, kolom te nekoliko pjesama u izvedbi vrlo mladih djevojaka s velikim vokalnim sposobnostima. Na kraju koncerta oba su društva zapjevala bećarac.

Kuterevci su još jednom pokazali da su izvrsni domaćini, publika je dočekana obiljem kolača, ali i čašicom žestice. Za 20 kuna mogla se odigrati i tombola u kojoj su se osvajale vrijedne nagrade. Za sve prisutne ljubitelje tradicije domaćini su nakon koncerta priredili večeru i zabavu. Druženje uz pjesmu i ples potrajalo je dugo u noć

.

Petra Orešković

(Novinarska grupa SŠO)

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!