O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Karlo Starčević osobno stipendira devet studenata

1/1
Karlo Starčević osobno stipendira devet studenata
Karlo Starčević osobno stipendira devet studenata
Objavljeno: 24-12-2017

Gospićki gradonačelnik Karlo Starčević (HSP) potpisao je u subotu u Gospiću ugovore o stipendiranju devetoro studenata u akademskoj godini 2017./2018. za deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić,  priopćeno je iz Hrvatske stranke prava (HSP).

Kako se navodi, predsjednik HSP-a i gospićki gradonačelnik Starčević, koji je ugledni gospodarstvenik u Ličko-senjskoj županiji, u svojoj predizbornoj kampanji obećao je da će se odreći plaće gradonačelnika i cjelokupnu plaću dati za stipendije studentima deficitarnih zanimanja na kojima Grad Gospić može i želi graditi svoju budućnost.

Deficitarna zanimanja od interesa za Grad Gospić u akademskoj godini 2017./2018. su strojarstvo, elektrotehnika, fizika, kemija, matematika i medicina.

Starčević je za stipendije raspisao javni natječaj s utvrđenim pravilima koja su uključivala i stručne i socijalne parametre., navodi se u priopćenju.

 “Ovo nam je izuzetna čast jer znamo da ćete to znati cijeniti. Moji suradnici i ja koncentrirali smo se na pomoć mladima jer vi ste naša budućnost“, rekao je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Starčević, dodavši kako je ovo za Gospić važan događaj.

 Najavio je da će u sljedećoj godini studenti imati još veći izbor stipendija, jer će se uz ove “Karlove”, dodjeljivati i one gradske,  iako, rekao je,  kao mrtvo slovo na papiru u proračunu stoje već godinama.

“Nadamo se da će biti što više vas studenata koji će koristiti stipendije i vratiti se živjeti u svoj grad“, dodao je gospićki gradonačelnik.

Pojasnio je da stipendije važe 10 mjeseci, odnosno cijelu akademsku godinu. Sljedeći tjedan na račune studenata sjest će stipendije za listopad, studeni i prosinac.

Studenti su izrazili vjeru da će se nakon završenih fakulteta vratiti u Gospić i ostvariti karijere u svojim zanimanjima.

direktno.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!