O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Konferencija o energetskoj obnovi zgrada javnog sektora

1/2
Konferencija o energetskoj obnovi zgrada javnog sektora
Konferencija o energetskoj obnovi zgrada javnog sektora Konferencija o energetskoj obnovi zgrada javnog sektora
Objavljeno: 19-12-2017

ZAGREB - Povodom otvaranja Poziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora' Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja jučer je u zagrebačkom Hotelu International organiziralo konferenciju za 300-njak predstavnika državne, regionalne i lokalne samouprave kako bi ih informiralo o kriterijima i uvjetima koje je potrebno ispuniti kako bi kao potencijalni prijavitelji mogli energetski obnoviti svoje zgrade.

Potpredsjednik Vlade, ministar Štromar najavio je da će u sljedeće četiri godine biti više od 5 milijardi kuna investicija u energetsku učinkovitost, a od toga 2,3 milijarde će biti sredstva Europske unije. - Mislimo da će biti puno posla, posebno za male građevinske tvrtke koje dosad nisu baš imale posla jer su bile kooperanti velikima. Sada će se i oni moći javiti na natječaje u samoj izgradnji i u rekonstrukcijama i moći će tu dobiti kvalitetne cijene i dobro platiti svoje radnike - istaknuo je.

U okviru ovog Poziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora' osigurano je 380 milijuna kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj za energetsku obnovu zgrada javnog sektora, a u slučaju iskorištenja sredstava postoji mogućnost povećanja alokacije.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova projekta je 80.000 kuna, a najviši 40.000.000 kuna. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih sredstava u modalitetu trajnog Poziva. Podnošenje projektnih prijedloga dozvoljeno je najranije od 15. siječnja 2018., a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 31. prosinca 2020., odnosno do iskorištenja raspoloživih financijskih sredstava.

V. Vincek/ M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!