O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otočki maturanti na Božićnom sajmu!

1/6
Otočki maturanti na Božićnom sajmu!
Otočki maturanti na Božićnom sajmu!Otočki maturanti na Božićnom sajmu!Otočki maturanti na Božićnom sajmu!Otočki maturanti na Božićnom sajmu!Otočki maturanti na Božićnom sajmu!Otočki maturanti na Božićnom sajmu!
Objavljeno: 15-12-2017

Otočki maturanti strukovnih 4-godišnjih programa sudjeluju na Božićnom sajmu u Otočcu.

Ekonomisti (4. i 3. razred) predstavit će svoje 4 poslovne tvrtke (u sklopu školskog predmeta Vježbenička tvrtka). Vidjet ćete koliko tu ima truda i posla! Šumarski tehničari (4. razred) predstavit će rezultate dva provedena projekta, a oba se odlično uklapaju u božićno vrijeme darivanja.

Usput, znate li što ih sve čeka u ovoj zadnjoj godini školovanja? Za državnu maturu moraju pripremiti tri obvezna predmeta (gradivo iz sve 4 godine), a možda i još koji dodatni (ovisi o fakultetu). Osim toga, moraju izraditi pisani završni rad u svojoj struci i usmeno ga obraniti pred povjerenstvom. A gdje su još redovne školske obveze?

I onda se u to umiješaju još i dodatni projekti i božićne radionice!

Nema za njih (previše) vremena, nastavni programi su pretrpani i nema praznog hoda, a učenici putnici vezani su jedinom autobusnom školskom linijom za Otočac.

Malo pomalo, šumarski tehničari proveli su dva mini-projekta. Uspjeli su! Dokazali su da su sposobni, vrijedni, kreativni i uspješni što će im biti dragocjeno iskustvo na tržištu rada ili u daljnjem školovanju.

Prvi projekt već smo spominjali, to je „Lavanda iz školskog vrta“. Maturanti šumarski tehničari lavandu iz školskog vrta ubrali su, osušili i pakirali u male mirisne paketiće. Moći ćete ih uzeti na njihovom štandu na Božićnom sajmu.

Drugi projekt nazvali su „Reciklirana smreka“. Od smreke iz školskog vrta iskoristili su grančice i češere za izradu domišljatih i simpatičnih blagdanskih ukrasa i dekoracija. Tome su pridodali i pokoji rapski češer, prikupljen na đačkoj ekskurziji u šume otoka Raba. Također su od češera, božikovine i pčelinjeg voska napravili božićne aranžmane – svijećnjake. U jednoj božićnoj radionici pridružili su im se i ekonomisti.

Moto ovih projekata bio je: sve iz prirode! Time Srednja škola Otočac potvrđuje status eko-škole.

Učenike ekonomiste i šumare u njihovu projektnom radu podržavali su i animirali njihovi profesori i razrednici, prof. Augustin Jelušić, prof. Ivana Jergović, prof. Silvija Vašarević, prof. Gordana Žubrinić, prof. Manja Kostelac-Gomerčić, a nadasve knjižničarka Ankica Babić jer su sve radionice mahom odrađene u prostoru školske knjižnice.

Posjetite i podržite i vi otočke maturante na njihovom štandu sutra na Božićnom sajmu u Otočcu!

 

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!