O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Misa zahvalnica u Svetištu Majke Božje od čudesa u Oštarijama

1/1
Misa zahvalnica u Svetištu Majke Božje od čudesa u Oštarijama
Misa zahvalnica u Svetištu Majke Božje od čudesa u Oštarijama
Objavljeno: 09-12-2017

Dana 8.prosinca, na svetkovinu Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije u Svetištu Majke Božje od čudesa mons. Tomislav  Šporčić predvodio je misu zahvalnicu povodom 50. godišnjice misništva, uz koncelebraciju župnika oštarskog vlč. Ante Luketića i vlč. Jure Ladišića, duhovnika slijepih i slabovidnih iz Otočca. Mons.Tomislav Šporčić  je župnikovao u Oštarijama od 1976. do 1979. godine, i to nakon što je osam godina radio u Dječačkom sjemeništu u Pazinu i Bogoslovnom sjemništu u Rijeci. Na sv. misi je pjevao župni zbor pod vodstvom prof. Franje Puškarića.

U homiliji je mons. Šporčić protumačio značenje istine o bezgrešnom začeću naglasivši otjastvo vjere i snagu Duha Svetoga. Iz tog otajstva proizlazi i sakramenat svećeničkog reda koju mi do kraja ne možemo razumjeti. To otajstvo nadilazi našeg ljudskog doumljivanja. Dar svećeništva prima se od Gospodina kao dar ne samo osobi nego čitavoj crkvi i svim ljudima. Preko njega ljudima se omogućuje usmjerenost ka vječnosti. Budimo Bogu zahvalni i surađujmo sa svećenicima u Otajstvu Crkve i sakramenata. Vjerncima u Oštarijama pridružilo se dvadesetak župljana iz Otočca.

Poslije mise župnik je pozvao u župnu dvoranu gdje je bilo predstavljanje knjige - zbornika: Poziv, poslanje i služenje. Knjigu je predstavio prof. Franje Puškarić i to vrlo koncizno i jasno. On je u knjizi napisao i prilog :Djelovanje župnika T. Šporčića u Oštarijama. T. Šporčić se zahvalio predstavljaču i spomenuo povijest nastanka knjige. Ističući zauzetost mnogih na ovoj knjizi a posebno sinoovcu prof. dr. Ivanu Šporčiću, koji je i urednik knjige.

Susret u Oštarijama završio je zajedničkim domijenkom za oštarske pjevače i goste iz Otočca. Među ostalim kod stola su istaknuta želja i dobro došla međusobna posjećivanja i hodočašćenja, kako Otočana  u Oštarije, tako i Oštaraca u Otočac i Gacku dolinu. U svakom slučaju ovakvi susreti su uvijek obostrano korisni i poželjni.

 

T.Š.

Podijeli novost na društvenim mrežama!