O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Folklorno društvo Otočac ususret Božiću

1/6
Folklorno društvo Otočac ususret Božiću
Folklorno društvo Otočac ususret BožićuFolklorno društvo Otočac ususret BožićuFolklorno društvo Otočac ususret BožićuFolklorno društvo Otočac ususret BožićuFolklorno društvo Otočac ususret BožićuFolklorno društvo Otočac ususret Božiću
Objavljeno: 07-12-2017

Organizacija godišnjeg koncerta Folklornog društva posljednje subote u mjesecu studenom, kako bi prikazali otočkoj publici postignuća svog napornog rada u protekloj godini, postala je tradicijom. Najčešće bi koncert pao dan prije prve adventske nedjelje, pa bi otočki folkloraši usto bili prvi koji bi Otočanima poželjeli sretan Božić. Svi oni koji prate rad Društva mogli su primijetiti da je koncert ove godine izostao.

Ipak, Folklorno društvo Otočac nije zaboravilo na Božić, sinoć je društvo na na poziv FA Dr. Ante Stračević sudjelovalo u programu "Ususret Božiću" u Pučkom otvorenom učilištu "Dr. Ante Starčević" u Gospiću.

Otočki su folkloraši na nastupu prikazali božićni običaj "Kolijani" prema zapisu iz knjige Jure Grčevića "Kompolje" i prema kazivanju Kate Cvitković, koje je prilagodila i na scenu postavila voditeljica društva Vera Dasović.

 

Petra Orešković

Foto: V.D./P.O.

Podijeli novost na društvenim mrežama!