O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Uskoro: prvi book cafe u Otočcu!

1/2
Uskoro: prvi book cafe u Otočcu!
Uskoro: prvi book cafe u Otočcu!Uskoro: prvi book cafe u Otočcu!
Objavljeno: 22-11-2017

Jednu od najljepših mogućih tehnika opuštanja, a koja je ujedno i najkorisnije utrošena dokolica, uskoro ćete moći prakticirati u ugodnom ambijentu u centru Otočca s nevjerojatno dobro biranim društvom!

Još točno dva tjedna i Otočac će dobiti svoj prvi book cafe!

Time se svrstava uz mnoge svjetske i rijetke hrvatske gradove koji su odgovorili na ovaj sve popularniji vid ugostiteljstva na jednoj drugačijoj razini kao odgovor potrebama modernog čovjeka koji se želi – vratiti knjizi. Koji bira – knjigu.

Ostvarenje je to onih idiličnih fotografija s nekih internetskih stranica na kojima su knjige, kava i naslonjač što su ih mnoge Otočanke i Otočani čeznutljivo 'šerali' - bar na svome 'zidu'.

Što to znači? Znači da će domaći, a i svi vi koji naiđete u Otočac, u kafiću u centru grada pijuckati omiljeni napitak, kavu ili čaj, i - čitati do mile volje!

Jer ono birano društvo koje smo spomenuli u prvoj rečenici su upravo – knjige. I to pomno odabrane, trenutačno najtraženije knjige, bestseleri koje nikako ne uspijevate 'uloviti' u knjižnicama, korisni priručnici, rijetka izdanja i vječni klasici.

Promoviranje je to čitanja kao nenadmašiva užitka, kao mjesta osobnog razvoja, kao izvrsno provedena vremena. Kad se već tako rado sjedi u kafićima, kad se već tako slatko pijucka kava, koja je u Hrvata definitivno socijalna kategorija koja okuplja i sinonim za ispunjavajuće čavrljanje s prijateljima (ali i ozbiljne teme, sklapanje poslova itd.), zašto je ne popiti – s knjigom. U poticajnom okruženju, trendi interijeru, uz nenametljivo poslužene tražene napitke, uz ugodnu glazbu.

To će vam sve, a i ponešto više, ponuditi poznati cafe bar Paradiso. Kao što znate, najprije je ponudu proširio dječjim kutkom koji omogućava roditeljima, mamama, tetama, tatama itd. da na miru 'odrade kavu', a to je bila i uvertira za book cafe.

I da bi ova kava s, oprostite, reklama s razlogom bila potpuna, dodajmo i da će otvorenje book cafea, 7. prosinca, uljepšati dvije prave autentične hrvatske book zvijezde radi kojih se isplati doći u Otočac s drugog ruba svijeta!

Otkrit ćemo njihova imena samo zato što jer se šuška, šuška (da ne biste rekli da smo neznalice). To su književnica Lea Brezar i blogerica Alis Pečarić Marić („Čitaj knjigu“). One pak svakako zaslužuju novi članak…

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!