O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

ŽeneITočka: Sunčana Seletković

1/2
ŽeneITočka: Sunčana Seletković
ŽeneITočka: Sunčana SeletkovićŽeneITočka: Sunčana Seletković
Objavljeno: 22-11-2017

Sunčana Seletković, poduzetnica, vlasnica privatnog biznisa „Budi fit mama“ i autorica priručnika „15 minuta do vitkog tijela“ zapravo je diplomirana ekonomistica, no posao je napravila od hobija – ona je nutricionistička i fitness trenerica za žene s 27 godina iskustva.

Vodi Budifitmama studio u Samoboru gdje individualnim konzultacijama, osobnim treningom ili grupnim vježbanjem pomaže ženama da povrate svoju liniju i izgubljeno samopouzdanje. Posjeduje ISSA certifikat za osobnog trenera te IFA certifikat iz sportske prehrane, aerobika i osobnog treninga i edukaciju na Institute for Fitness Professionals u Adelaidi, Novi Zeland. S obitelji živi u Samoboru, a velika joj je podrška suprug bez čega se ne bi ni upustila u ovakav posao.

Kako je počelo? Kao šefica u financijskoj službi Crosca, dosegnula je ‘plafon’ te nije bilo druge pozicije na koju je mogla napredovati, a ujedno se u to vrijeme tvrtka počinjala i restrukturirati. Uzevši otpremninu i napustivši korporativni svijet, Sunčana se odlučila upustiti u privatni biznis i svoj hobi, ono što je oduvijek voljela, pretvoriti u posao. No, nije to bilo preko noći. Ideja čime se zapravo želi baviti u životu javila se u vrijeme dok je tražila načine kako skinuti kilograme nakupljene u trudnoći, a onda se dalje postupno razvijala.

Otpremnina je dobro došla dok nije počela zarađivati, a prva plaća je stigla nakon 6 mjeseci. Bez otpremnine, priznaje, možda ne bi ni imala hrabrosti napustiti korporativni svijet i ući u privatne vode. Imala je i neke temelje, godinu dana ranije otvorila je stranicu „Budi fit mama“, a potom izdala i svoj priručnik za mršavljenje. Kao zaposlena žena i mama dobro je poznavala izazove s kojima se moderne žene suočavaju u današnje vrijeme. Detaljno se pripremala za pokretanje vlastitog posla, odlazila na edukacije, imala mentoricu, oglašavala preko društvenih mreža, priručnik prodavala na internetu.

Sunčanin ključ uspjeha bio je u tome što je ponudila ženama nešto čega do tada nije bilo na tržištu, i što im je svima, uz kroničan nedostatak vremena, jako dobro došlo.

Odnos s klijenticama je ključan. Pažljivo i pomno osmišljene vježbe za žene koje se žele dovesti u formu, prilagođene su i na način da se mogu raditi putem Skype-a. Zbog brzog tempa života kojem danas gotovo pa svi podliježu, zaposlenim majkama nije baš jednostavno negdje smjestiti djecu, obući se, odvesti se u teretanu, i tamo odvojiti sat ili sat i pol za sebe. Zato, uz Sunčaninu pomoć, mogu vježbati iz topline svoga doma.

Sunčana kaže: „Kao privatna poduzetnica, suočila sam se s nizom problema i strahova, a jedan od njih je prevelika samokritičnost, jednostavno nisam znala samu sebe predstaviti i prezentirati u pravom svijetlu. Također, ponekad je naporno stalno biti inventivan, a moraš biti kako bi privukao nove klijente. Puno novca se mora uložiti u web stranicu i sve tehnološke stvari moram obavljati sama jer nemam IT odjel koji stoji iza mene.“

Privatni biznis ima dobre i loše strane, no uopće se ne može uspoređivati s korporativnim poslovnim svijetom gdje čovjek doslovce zamre od stresa i iscrpljenosti jer posao od kuće nudi bezbroj beneficija, veliku fleksibilnost i kvalitetu života. Granica u zaradi je samo ona koju si sam postaviš, ovisi o vlastitom angažmanu.

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!