O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Pobjeda svetosti sinoć u Otočcu

1/1
Pobjeda svetosti sinoć u Otočcu
Pobjeda svetosti sinoć u Otočcu
Objavljeno: 01-11-2017

Netko kaže Holywin, netko govori o proslavi Svih svetih, no u oba slučaja 'svetost pobjeđuje'.

Sinoć su mladi otočki župljani organizirali molitveno-meditativni program Holywin u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu, koji je počeo misom u 18 sati, nastavio se euharistijskim klanjanjem pred Presvetim od 18.30 sati i nastavio se molitvom i meditacijom, vođenom i osobnom, sve do ponoći. Klanjanje je predvodila Euharistijska molitvena zajednica Otočac, a molitveno-meditativni program pripremili su i animirali VIS Trinitas i Zajednica mladih Ivan Pavao II.

Pozivu na molitvu za svetost neće biti masovnoga odaziva, pa tako ga nije bilo ni sinoć, ali je molitveno bdijenje u potpunosti uspjelo jer su se vjernici smjenjivali u molitvi pred Presvetim, netko se zadržava o10-ak minuta u molitvi, netko je imao potreba ostati sat ili duže, pa se broj vjernika u crkvi neprestano mijenjao, a ta je tiha dinamika pridonosila na čudesan način ozračju svetosti.

Netko je ustrajao u osobnim molitvama, netko se držao nakane zagovora svetosti naspram ludila 'noći vještica' kao metafore za 'ludilo' današnjega svijeta, netko je započeo molitveni vijenac za potpuni oprost milim pokojnima i zazivanje blagoslova na žive i mrtve..., pa će i plodova sigurno biti...

 

M.K.G.

Foto: VIS Trinitas

Podijeli novost na društvenim mrežama!