O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Druga obljetnica Župe sv. I. Pavla II. u Donjem Lapcu

1/1
Druga obljetnica Župe sv. I. Pavla II. u Donjem Lapcu
Druga obljetnica Župe sv. I. Pavla II. u Donjem Lapcu
Objavljeno: 25-10-2017

DONJI LAPAC - Župa sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu proslavila je u prošlu nedjelju  drugu po redu župnu svetkovinu od njezina utemeljenja. Svečanu svetu misu predslavio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u koncelebraciji s domaćim župnikom Dinom Rupčićem, prečasnim Mišelom Grgurićem, biskupovim tajnikom i kancelarom i don Ronaldom Jelićem, rektorom dječačkog sjemeništa Zmajević u Zadru.

S rektorom Jelićem došla su četvorica sjemeništaraca rodom iz gospićko-senjske biskupije koji su asistirali. Na misi je đakonirao vlč. Tomislav Sikavica trajni đakon riječke nadbiskupije čiji su korijeni iz župe Boričevac. Biskup je u nadahnutoj propovjedi detaljno opisao život sv. Ivana Pavla II. istaknuvši osobito trenutke kad je najviše trpio i ostajao Bogu vjeran, pa je vjernike uputio da su oni najjači u trpljenju jer su tada najbliži Kristu te neka im u tome bude uzor sv. Ivan Pavao II.

Na kraju mise župnik Rupčić zahvalio je biskupu na lijepoj propovijedi i na svemu što je u kratko vrijeme učinio kao biskup za ovu župu te mu uručio prigodne darove između ostalog štolu i mitru. Misu je pjevanjem uveličao dječji zbor pod vodstvom vjeroučitelja Maria Klepića.

GSB/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!