O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hodočašće u Knin, Sinj i na Visovac

1/6
Hodočašće u Knin, Sinj i na Visovac
Hodočašće u Knin, Sinj i na VisovacHodočašće u Knin, Sinj i na VisovacHodočašće u Knin, Sinj i na VisovacHodočašće u Knin, Sinj i na VisovacHodočašće u Knin, Sinj i na VisovacHodočašće u Knin, Sinj i na Visovac
Objavljeno: 15-10-2017

Nije da se u Udbini samo dočekuju hodočasnici, i vjernici Udbine odlaze na hodočašća. Tako je bilo i jučer kada je oko 150 župljana Udbine, Gračaca, Svetog Roka i Lovinca, sa svojim župnicima vlč. Josipom Šimatovićem, fra Tinom Labrovićem i fra Božom Mandarićem, hodočastilo u Knin, Sinj i na otok Visovac.

Krenulo se u 6 sati ujutro ispred Svetišta na Udbini i redom zastajalo u Lovincu, Svetom Roku i Gračacu kako bi se pridružili i tamošnji vjernici. U Kninu su hodočasnici obišli crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta i od župnog vikara fra Marija Leme čuli o povijesti Knina i gradnji crkve. Potom su od gvardijana u sinjskom samostanu doznali informacije o samostanu i čudotvornoj slici Gospe Sinjske koju su vjernici donijeli iz Rame bježeći pred Turcima. Sveta misa je slavljena upravo na oltaru Gospe Sinjske što je velika povlastica jer se inače hodočasničkim grupama daje da misu slave na glavnom oltaru. Misu je predvodio vlč. Josip Šimatović, a propovijedao fra Tino Labrović, župnik Gračaca.

Nakon okrjepe nastavilo se prema Miljevcima, a onda su fratri prevezli hodočasnike na otočić Visovac. Tamo je u crkvi Gospe Visovačke fra Božo Mandarić, župni vikar u Gračacu, predvodio marijansku pobožnost.

Tako je Duh Sveti vodio ovo hodočašće po mladim svećenicima i posebnom milošću, što primjetno a što neprimjetno, prožeo sudionike hodočašća.

 

 

M.K.G.

 
 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!