O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije

1/1
Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije
Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije
Objavljeno: 04-10-2017

Dana, 3. listopada  u Biskupskom ordinarijatu u Gospiću održana je jesenska sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije. To je prva sjednica nakon izbora vijećnika po dekanatima biskupije  za novi mandat. Za Otočki dekanat je izabran od svećenika vlč. Anđelo Kaćunko a vlč. Stipe Zeba je imenovan od biskupa - ordinarija.

Na sjednici su bile ove točke programa: Nakon molitve i čitanja zapisnika s prošle sjednice Biskup mons. Zdenko  Križić je iznio stanje u Biskupiji. Nakon toga je mons. Marinko Miličević iznio pastoralni plan (Kalendar) za 2017/18. godinu koja je ove godine posvećena obitelji. Stoga je povjerenik za obitelj mons. Tomislav Šporčić razložio plan rada za obitelj kako ga ga to predlaže Vijeće HBK za obitelj. On je naglasio opću zauzetost za obitelj koja je prisutna i u drugim biskupijama. Posebno je važna priprema za Nacionalini susret obitelji koji se planira u rujnu 2018. U tom vidu izdati su i posebni katehetski materijali koje je potrebno obrađivati s roditeljima i supružnicima. Prošle godine naglasak je bio na važnosti i izazovu očinstva a ove godine na veličini majčinstva.Prošale godine dostavljeni su materijali o očinstvu, a ovi o majčinstvu će se podijeliti svim svećenicima na Svećeničkoj skupštini. Njima će se oni i predstaviti. Na ovoj točki se najvše zadržalo jer se radi o godišnjem planu. I svi drugi susreti koje se ove godine održavati raspravljat će se o prenošenju i življenju vjere u obitelji.

U Otočcu će se održati i ove godine susret župnih pastoralnih vijeća u nedjelju 12.studenog ove godine. Izvješće o njima iznio je također mons. Tomislav  Šporčić.  

I drugi povjerenici su iznijeli svoje izvješće o učinjenom u ovoj godini i o onom što se planira u budućoj. Tako su izvješćivali: preč. Josip Šimatović za mlade i za pjevače; mons. Marinko Miličević za duhovna zvanja, preč. Mišel Grgurić za ministrante; vlč. Josip Štefančić za pastoral Roma, a mons. Mile Pecić poslao je svoje izvješćeo medijima  pismeno. Još je trebao govoriti kao povjerenik za misije vlč. Dino Rupčić, no, on nije mogao prisustvovati. 

Izvješća za Katehetski ured i župnu katehezu iznio je preč. Nikola Turkalj, za kancelariju Biskupije preč. Mišel Grgurić.

TŠ / IB

Podijeli novost na društvenim mrežama!