O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vodovodu Brinje 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju vodovoda Križ Kamenica -Vodoteč

1/1
Vodovodu Brinje 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju vodovoda Križ Kamenica -Vodoteč
Vodovodu Brinje 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju vodovoda Križ Kamenica -Vodoteč
Objavljeno: 07-09-2017

Nastavljamo s dobrim rezultatima korištenja novca iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, kojeg koristimo kroz različite mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske. Za javne sustave za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda, Agencija za plaćanja u poljoprivredi danas je potpisala 44 ugovora s isporučiteljima vodnih usluga vrijedna ukupno 164 milijuna kuna.

Agencija je završila obradu svih projekata pristiglih na natječaj za operaciju 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“, čiji su korisnici javni isporučitelji vodnih usluga javne vodoopskrbe ili javne odvodnje.

Odobreno je ukupno 74 projekata u vrijednosti od 300 milijuna kuna, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Najviši iznos javne potpore je 1 milijun eura. Sa 12 korisnika iz Istarske županije isti ugovori potpisani su prošli mjesec u vrijednosti od 64,8 milijuna kuna, a sutra u Splitu potpisat će se preostalih 18 ugovora s korisnicima a iz četiri dalmatinske županije u vrijednosti 71,3 milijuna kuna. Nakon potpisivanja ugovora korisnik može krenuti u postupak prikupljanja ponuda, a nakon izdavanja Odluke o dodjeli sredstava korisnik možezatražiti predujam do 50 % odobrenih sredstava javne potpore.

- Čestitam svim korisnicima na kvalitetno pripremljenim projektima i raduje me što većina projekata dolazi iz manje razvijenih općina i gradova  - izjavila je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Vodovodu Brinje iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj odobreno 3,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za izgradnju vodovoda Križ Kamenica -Vodoteč s odvojkom za Brinjsku Kamenicu.

MPS / IB

 

 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!