O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH

1/7
"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH
"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH"Gačanke" pjesmom dočekale Predsjednicu RH
Objavljeno: 05-09-2017

OTOČAC -  Prilikom posjeta Gradu Otočcu predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila je i Udrugu tradicijkih zanata  "Gačanka". Njene članice Predsjednicu RH dočekale su pjesmom u svojim radnim prostorijama. Kako nam je kazala predsjednica Udruge "Gačanka" Dragica Rogić upoznale su Predsjednicu sa 14.godišnjim radom i djelovanjem Udruge i procesom prerade vune do češljanja, predenja, tkanja, te izrade ličke kape. Na dočeku su bile i namlađe članice Udruge.

Predsjednici RH darovale su izrađeni pojas sa vezanim motivima sa ličke kape. Upoznale su predsjednicu Gabar-Kitarović sa stanjem nezaposlenosti žena u Župaiji kako su na predzadnjem mjesu po tome u RH i kako nastoje kroz tradicijske zanate edukacijom osposobiti žene da se bave radom određenih proizvoda i poboljšaju svoj status nezaposlenosti. - kazala je Rogić.

I.B.  

Foto: D.R.

Podijeli novost na društvenim mrežama!