O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Spomen posjet Sočanskom bojištu

1/1
Spomen posjet Sočanskom bojištu
Spomen posjet Sočanskom bojištu
Objavljeno: 29-08-2017

Ovih godina obilježava se 100-godišnjica Prvoga svjetskog rata – 1914.-1918. - među ostalim i bojišta na rijeci Soči na kojem se ugasilo oko milijun ljudskih života! Brojni državni čelnici i građani pojedinih država-sudionica rata masovno obilaze mjesta krvavih bitaka i odaju počast svojim poginulima.

U Hrvatskoj se zaboravlja da su ovdje u velikom broju ratovali i ginuli naši preci - Dalmatinci, Bosanci i Hercegovci, Kordunaši, Banijci, Ličani, Zagorci, Zagrepčani... Procjenjuje se da je ovdje poginulo više tisuća Ličana.

Iako su brojni pali u tim bitkama, nigdje im nema podignutog značajnijeg nacionalnog obilježja i ovi su ratni događaji pomalo pali u zaborav. Kao središnja udruga Ličana želimo se pokloniti njihovoj žrtvi i evocirali uspomene na ovu veliku tragediju. Stoga organiziramo dvodnevni spomen posjet Sočanskom bojištu dana


2. i 3. rujna 2017.

(subota i nedjelja)


Obići ćemo šire područje bojeva Ličana i ostalih hrvatskih postrojbi oko grada Nove Gorice (Kostanjevice na Krasu, samostana Sveta Gora, vojna groblja Brestovica i Redipuglia, područja oko gradova Tolmina i Kobarida s posjetom Kobariškom muzeju (cijena ulaznice je 6,00 € i 4,00 € za umirovljenike). Po dogovoru možemo mijenjati pojedine točke obilaska.
Po terenu će nas voditi umirovljeni pukovnik HV i naš član Nikola Tominac koji je o sudjelovanju Ličana na rijeci Soči napisao nekoliko znanstvenih radova.

Uz pomoć donatora riješili smo vrlo prihvatljive cijene posjeta s noćenjem u hotelu „Kanin“ u Bovecu u iznosu od samo 200 kuna. Cijene muzejskih ulaznica i prehrana nisu uključeni u ovu cijenu.

Polazak autobusa je 2.9.2017 (subota) u 7 sati ispred ulaza na Zagrebački Velesajam.

Mob.: 091/570 4227 ili 098 353 359

 

Udruga Ličana Vila Velebita Zagreb

Podijeli novost na društvenim mrežama!