O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kuterevci u Sv. Petru u Šumi

1/9
Kuterevci u Sv. Petru u Šumi
Kuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u ŠumiKuterevci u Sv. Petru u Šumi
Objavljeno: 27-08-2017

SVETI PETAR U ŠUMI - U Svetom Petru u Šumi u subotu večer održana je jubilarna deseta nacionalna smotra starocrkvenog pučkog pjevanja, pod nazivom „Maša po starinski“. Manifestacija je dan prije otvorena koncertom tamburaške skupine gradišćanskih Hrvata Vlahija iz mjesta Bandol u klaustru pavlinskog samostana.

U 18 sati održati je svečano misno slavlje u čast Gospe supetarsko-jasnogorske, a poslije mise u župnoj crkvi započeo je glavni program smotre starocrkvenog pučkog pjevanja „Maša po starinski“. Na programu je bilo 12 izvedbi sakralnih i tradicijskih pučko-pobožnih napjeva koje su izvesti župski zborovi ili skupine pučkih pjevača iz Svetog Petra u Šumi, Medulina, Novigrada, Filipane, Marčane, Trviža, Dobrinja s otoka Krka, Samobora, Kutereva, sela Radovin pokraj Zadra te iz pokrajine Gradišće u Austriji.

Tako su članovi KUD-a Dangubice iz Kutereva imali priliku zapjevati „po starinjski“ na oltaru velebne crkve u Sv. Petru u Šumi i pronijeti glas Gacke podalje od svoga doma - u Istru.

M. K. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!