O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

FD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stari

1/9
FD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stari
FD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stariFD Otočac nastupio na manifestaciji Kaj su jeli naši stari
Objavljeno: 27-08-2017

VRBOVEC - Turistička zajednica Grada Vrbovca, uz Pučko otvoreno učilište Vrbovec i Gradsku zajednicu sportskih udruga Vrbovec pozvala Folklorno društvo Otočac u subotu na manifestaciju "Kaj su jeli naši stari". Poznata je to manifestacija, 37. po redu, koja je dobila glas ne samo u Hrvatskoj, pa kad te takvi pozovu, kako ne ćeš ići, moraš pa da je pola društva bolesno. Tako je i bilo, otišli naši mladi Gačani, bilo je i onih nešto starijih godišta, bez njih ništa, a pod budnim okom njihove voditeljice Verice Dasović, pravo u Vrbovec. Već u autobusu je bilo veselo i razdragano, a kako i ne će, bit će pjesme, bit će plesa, a nešto će i kroz grlo kliznuti, pa kuda ćeš bolje.

Uvečer je FD Otočac nastupalo na njihovoj pozornici, izvodeći ivanjske običaje iz Gacke, ali ne samo to, bilo je i drugih tradicionalnih gačanskih pjesama i plesa. Naravno da nisu samo oni nastupali, bilo je to probrano društvo: HKUD „Petar Zrinski“ iz Vrbovca, KUD „Čiče“ iz Novog Čiča, KUD „Belec“ iz Belca, KUD „Virovitica“ iz Virovitice te Limena glazba i mažoretkinje iz Vrbovca.

Manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ ove je godine održana pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Grada Vrbovca. Trajala je tri dana, a sve manifestacije gotovo nije moguće ni nabrojiti, koliko ih je bilo.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!