O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Više požara na području Ličko-senjske županije

1/4
Više požara na području Ličko-senjske županije
Više požara na području Ličko-senjske županijeViše požara na području Ličko-senjske županijeViše požara na području Ličko-senjske županijeViše požara na području Ličko-senjske županije
Objavljeno: 26-08-2017

Jedanaesti dan za redom na požarištu na Velebitu angažirani su vatrogasci iz Ličko - senjske (DVD Senj, JVP Grada Senja, DVD Sveti Juraj, DVD Krasno, DVD Otočac, DVD Kuterevo, DVD Sinac, DVD Brinje i DVD Vrhovine) i Primorsko - goranske županije (DVD Rab, DVD Lopar, JVP Krk, DVD Krk, JVP Grada Rijeke, DVD Crikvenica, DVD Halubijan, VZG Bakar), ukupno njih 60. Zbog velike opožarene površine za potrebe uspostavljanja komunikacije angažirano je stožerno zapovjedno-komunikacijsko vozilo iz JVP Grada Rijeke koje je pozicionirano na Alanu.

Na požarištu je u 8,00 sati angažiran DVIP Split s 9 vatrogasaca koji su s opremom za gašenje šumskih požara desantirali iz helikoptera na vrh Kurozeb, gdje će se prebaciti i vatrogasci JVP Grada Rijeke.

Požarište na Velebitu još uvijek nije stavljeno pod nadzor gasitelja, a u međuvremnu je buknuo požar na predjelu Ričica (Općina Lovinac) gdje su angažirane snage DVD-a Velebit Lovinac, JVP Grada Gospića i DVIP Zadar. Požar na Tulovim gredama je još uvijek aktivan, a na požarištu koje zauzima prostor zagađen minsko-eksplozivnim sredstvima dežuraju vatrogasci DVD-a Velebit - Lovinac.

Udruga "MOCIRA" iz Raba organizirala je i dopremila hranu za sve vatrogasce koji su danas angažirani na požarištu na srednjem i sjevernom Velebitu.

U ime svih vatrogasaca zahvaljujemo na gesti udruzi Mocira i svim rabljanima koji su se organizirali i dopremili hranu na požarište.

Hrvoje Ostović

Županijski vatogasni zapovjednik

Podijeli novost na društvenim mrežama!