O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ulaganje u šumsku infrastrukturu - podmjera 4.3.

1/1
Ulaganje u šumsku infrastrukturu - podmjera 4.3.
Ulaganje u šumsku infrastrukturu - podmjera 4.3.
Objavljeno: 25-08-2017

OTOČAC - Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavili su 16. kolovoza natječaj za provedbu Mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tipa operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ u okviru Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha natječaja je dodjela potpora za ulaganja u izgradnju primarne i sekundarne šumske prometne infrastrukture i za ulaganja u rekonstrukciju šumske prometne infrastrukture – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Prihvatljivi korisnici u okviru ovog natječaja su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika ili šumovlasnika i trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske te jedinice lokalne samouprave.

Prihvatljivi troškovi su projektiranje, izgradnja i rekonstrukcija primarne i sekundarne šumske prometne infrastrukture (traktorski putovi i traktorske vlake), rekonstrukcija šumskih cesta, mostova i druge šumske prometne infrastrukture te kupovina šumskog i drugog zemljišta u maksimalnom iznosu od 10 posto od ukupnih prihvatljivih troškova.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava ovog natječaja iznosi 37,5 milijuna kuna, dok će se iznosi pojedinačnih potpora kretati od 10.000 do 1.000.000 eura izraženih u kunskoj protuvrijednosti uz intenzitet potpore do 100 posto od ukupnih prihvatljivih troškova – može se pročitati u objavljenomu natječaju.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!