O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Uspješan vikend LU "Orao" Dabar

1/8
Uspješan vikend LU "Orao" Dabar
Uspješan vikend LU "Orao" Dabar Uspješan vikend LU "Orao" Dabar Uspješan vikend LU "Orao" Dabar Uspješan vikend LU "Orao" Dabar Uspješan vikend LU "Orao" Dabar Uspješan vikend LU "Orao" Dabar Uspješan vikend LU "Orao" Dabar Uspješan vikend LU "Orao" Dabar
Objavljeno: 21-08-2017

OTOČAC - Protekli vikend obilježio je susret i takmičenje lovaca Karlovačke, Zadarske i Ličko-senjske županije.Tradicionalno takmičenje lovaca u gađanju letećih meta tkz.“glinenih golubova“organizirali su vrijedni članovi L.U.“Orao“ iz Dabra,a s obzirom da ne posjeduju svoju streljanu,isto se održalo na streljani L.U.“Gacka“ u Otočcu.

Ovo takmičenje koje L.U.iz Dabra organizira svake godine u kolovozu,uveličali su i gosti lovci iz Gereralskog Stola kod Karlovca te lovci L.U.Zadar iz Zadra.

Nakon intoniranja državne himne i odane počasti poginulim i preminulim lovcima, lovnik udruge iz Dabra Ivan Krpan pozdravio je prisutne lovce i simpatizere ovog sporta,a na popisu se našlo devet ekipa,a to su:

L.D. „KLISA“ iz Perušića, L.D. „Diana“ iz Gospića, L.U.“Gacka“ iz Otočca, L.D.“Brinje „ iz Brinja, L.D.“Gradina“ iz Udbine, L.D.“Ravna Gora“ iz Sinca, L.D.“Zadar“ iz Zadra, L.U. „G.Stol“ iz Generalskog stola,te domaćin L.U.“Orao“ iz Dabra.

Takmičenje je izazvalo veliko zanimanje prisutnih, pogotovu kad se spomenu ekipe „navikle“ na pobjedu kao ekipa iz Sinca i Otočca.

Na kraju ipak nijanse su dijelile pobjednike,tako da su od 125.mogućih pogodaka ekipa iz Generalskog Stola ostvarila 116.pogodaka, dok su ekipe Sinca i Otočca ostvarile  rezultat od 114.pogodaka.

Drugo mjesto pripalo je ekipi iz već spomenutog Sinca jer je šesti takmičar čiji je rezultat najslabiji bio ipak bolji od kolege iz Otočca. Otočani su se zadovoljili s trećim mjestom što nije za podcjeniti.

Najbolji pojedinci na ovom takmičenju su bili:Branko Galetić iz G.Stola,Davor Ostović iz Sinca te katić Neven iz Generalskog Stola.

Fair play pokal osvojio je već pomenuti Branko Galetić,dok mu je neumorni takmac bio Vjekoslav Odorčić iz Sinca.

Pokale i diplome uručili su takmičarima predsjednik udruge Zvonko Rajković te Ive Krpan lovnik udruge iz Dabra.

Iako vremenske prognoze nisu bile obećavajuće,takmičenje je proteklo bez kiše što je veselilo domaćina,a priče kako je samo jedan od dvadesetpet hitaca pokvario raspoloženje,lovačka su žalopojka.

Na kraju preostaje samo priprema za naredno Županijsko takmičenje koje se održava za tjedan dana u Sincu,i gdje će se izabrati najbolji za državno takmičenje,e tu će biti „povuci potegni“ zato ste i Vi dragi čitaoci pozvani,a domaćin Sinac Vas očekuje!

 

Tekst i snimak:

Stipe Brajković-Murta

Podijeli novost na društvenim mrežama!