O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

KUU "Gacka" Ličko Lešće - donosi nagradu sa 17.-og MFF-a iz Vodnjana

1/2
KUU "Gacka" Ličko Lešće - donosi nagradu sa 17.-og MFF-a iz Vodnjana
KUU "Gacka" Ličko Lešće - donosi nagradu sa 17.-og MFF-a iz VodnjanaKUU "Gacka" Ličko Lešće - donosi nagradu sa 17.-og MFF-a iz Vodnjana
Objavljeno: 20-08-2017

U petak je ulicama Vodnjana bilo i više nego veselo za vrijeme trajanja mimohoda, a u subotu zbog najave nevremena organizatori su pomaknuli nastupe na trgu sat ranije. Prije samih nastupa održana je dvojezična svečana Misa za folkloraše u crkvi sv. Blaža u Vodnjanu.

Prvi su nastupili “Los pastorels del Roergue” – Villefranche de Rouergue iz Francuske. Za nastupa KUU “Gacka” iz Ličkog Lešća počela je kiša i grmljavina, no publika nije otišla sa trga. Neki su se privukli bini, neki su se smjestili na terasama kafića. Nastupi KUD-a “Napredak” iz Bosne i Hercegovine; Folklorne skupine “La Rondinella” - Cancellara iz Italije; Rancho Folclorico e Regional do Seixo – Coimbra iz Portugala koji su i osvojili "Leron", odigrani su u pratnji kiše, vjetra i gromova.

Lešćerani vole reći da ovo nije prvi put da je nebo puklo zbog pjesme, no ovaj put je počelo "pucati" kad je ženski dio KUU-e zapjevao: "Kad zapivan ovako malena, potekla bi suza iz kamena..."

Žiri ovogodišnjeg “Lerona” u sastavu Lorella Limoncin Toth pročelnik konzervatorskog odijela u Puli, Lidija Nikočević direktor Etnografskog muzeja Istre i Massimo Brajković akademski glazbenik - komponist je za originalnost narodne nošnje i ukupni dojam nagradio KUU “Gacka” iz Ličkog Lešća kod Otočca. Po mišljenju žirija oni su nositelji pjevanja i plesanja koji su dio UNESCO-ve baštine čovječanstva; što uz veliki trud njeguju specifičnu vrstu vokalnog izražavanja i veliku pažnju posvećuju nošnjama.

Tea Dasovć

Podijeli novost na društvenim mrežama!