O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Požar na sjevernom Velebitu još nije ugašen

1/4
Požar na sjevernom Velebitu još nije ugašen
Požar na sjevernom Velebitu još nije ugašenPožar na sjevernom Velebitu još nije ugašenPožar na sjevernom Velebitu još nije ugašenPožar na sjevernom Velebitu još nije ugašen
Objavljeno: 20-08-2017

KRASNO – Požar, koji već treći dan gori na obroncima Sjevernog Velebita na samoj granici Nacionalnog parka, još nije ugašen. Do sada je zahvaćeno oko 30 hektara površine. Požar se proširio u planinsku bukovu šumu i jutros nema otvorenog plamena, ali debele naslage lišća i trave, koje tinjaju, stvaraju velike količine dima.

Požar je tijekom jučerašnjeg dana gasilo pedesetak gasitelja iz Senja, Svetog Jurja i Krasna. Gašenju su se priključili i djelatnici Nacionalnog parka Sjeverni Velebit i Parka prirode. Tijekom dana kanader je izbacio šest vodenih bombi na požarište, a helikopter je donio spremnike s vodom. Tijekom noći na požarištu je ostalo petnaestak gasitelja.

Kako se doznaje od vatrogasaca, ovo je jedan od najtežih požara unatrag nekoliko godina zbog udaljenosti od prometnica i teškog i nepristupačnog terena s velikima visinskim razlikama.

Potpuno gašenje očekuje se s kišom koja je najavljena za danas popodne.

J. Glavaš/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!