O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kuterevci osvjetlali obraz

1/5
Kuterevci osvjetlali obraz
Kuterevci osvjetlali obrazKuterevci osvjetlali obrazKuterevci osvjetlali obrazKuterevci osvjetlali obrazKuterevci osvjetlali obraz
Objavljeno: 24-07-2017

KUTEREVO – Nismo ni sumnjali, KUD Dangubice iz Kutereva je jučer „osvjetlao obraz“ svojim nastupom na 51. Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu. Struka im je za nastup dala visoke ocjene, a one se temelje na izvornosti folklora, nikakvoj izmišljenoj koreografiji, što pomalo uništava mnoga folklorna društva.

Organizatori i stručni voditelji ove međunarodne smotre, koja je zakoračila u drugu polovicu stoljeća, pozive su upućivali onim društvima koja su po prethodnoj provjeri jamčila da njeguju izvorni folklor. Jedni od njih su i KUD Dangubice, ponovimo još jednom da je to bilo jedino društvo iz Ličko-senjske županije koje je pozvano na ovu smotru.

Kao i ostale sudionike smotre primio ih je u palači Dverce i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a za svoje sudjelovanje dobili su i zahvalnicu.

Iako su Dangubičari već nastupali na brojnim smotrama diljem Hrvatske, ipak je ovo „kruna“ svih nastupa, biti na zagrebačkoj Međunarodnoj smotri folklora stvar je ugleda i velikog priznanja.

M. K. 

Podijeli novost na društvenim mrežama!