O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Za razvoj turizma 620 tisuća kuna

1/1
Za razvoj turizma 620 tisuća kuna
Za razvoj turizma 620 tisuća kuna
Objavljeno: 15-07-2017

Među 606 odabranih projekata usmjerenih na podizanje konkurentnosti turističkog gospodarstva iz svih županija u Hrvatskoj, Ministarstvo turizma je za dodjelu bespovratnih potpora u ovoj godini uvrstilo i 15-ak projekata iz Ličko-senjske županije.

Program „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ sastoji se od 4 mjere s različitim namjenama sufinanciranja, a ukupno je osigurano 24,9 milijuna kuna potpore.

Mjerom A podupiru se hoteli, kampovi i drugi smještajni objekti, seljačka domaćinstva i objekti u domaćinstvu. Mjerom B razvijaju se posebni oblici turizma kao što su ruralni i planinski turizam, cikloturizam, sportsko-rekreativni, pustolovni, avanturistički, ronilački i dr. posebni oblici turizma. Mjera C usmjerena je na povećanje sigurnosti turista sufinanciranjem javno dostupnih defibrilatora u ugostiteljskim objektima, uz obveznu edukaciju. Mjera D odnosi se na prepoznatljivost (plasman otočnih proizvoda, digitalne tehnologije u povezivanju poljoprivrede i turizma, međunarodni skupovi).

Najviše sredstava za turističko-gospodarske projekte stiže u Otočac i Novalju, potom Gospić, Kolan, Lički Osik, Korenicu, Senj, Perušić.

Među hotelima, hostelima i ugostiteljskim objektima iz Mjere A sredstva su dobili Hotel Gacka d.o.o. (Otočac, Ličko Lešće), hostel Majsić d.o.o. (Otočac, Čoviće), R.S.S. putnička agencija (Otočac), Hostel Zrće d.o.o. (Novalja), Sidro, ugostiteljski obrt (Novalja), U.O. Pansion Bok (Novalja), U.O. Giardin (Kolan). Hotelu Gacka dodijeljeno je 70 tisuća, a svim ostalima po 50 tisuća kuna.

Među OPG-ima po 30 tisuća kuna dodijeljeno je  OPG-u Ivan Vlainić (Perušić), OPG-u Anke Nenadić (Gospić), OPG-u Josipa Brajkovića (Gospić) i Izletištu Krasno (Senj).

Potporu od 40 tisuća kuna za izgradnju bazena u domaćinstvu dobili su Marija Matejčić (Korenica) i Nada Rukavina (Gospić).

Iz Mjere B za razvoj posebnih oblika turizma 50 tisuća kuna dodijeljeno je Obrtu Automatico (Lički Osik).

Više o dodjeli sredstava u programu „Konkurentnost turističkog gospodarstva“ na službenom webu Ministarstva turizma http://www.mint.hr/default.aspx?id=370

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!