O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Jakišnici održan 3. FOS Ličko-senjske i Karlovačke županije

1/4
U Jakišnici održan 3. FOS Ličko-senjske i Karlovačke županije
U Jakišnici održan 3. FOS Ličko-senjske i Karlovačke županijeU Jakišnici održan 3. FOS Ličko-senjske i Karlovačke županijeU Jakišnici održan 3. FOS Ličko-senjske i Karlovačke županijeU Jakišnici održan 3. FOS Ličko-senjske i Karlovačke županije
Objavljeno: 11-04-2017

NOVALJA – Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Otočac u prošli je petak organizirala u Hotelu Luna u Jakišnici 3. Forum obiteljskog smještaja za Ličko-senjsku i Karlovačku županiju u suradnji s Turističkom zajednicom Ličko-senjske županije. Predsjednik Sekcije Zajednice obiteljskog smještaja pri HGK Županijskoj komori Otočac Zvonko Vrtodušić otvorio je Forum i odmah se krenulo s poprilično sadržajnim programom, koji je bio podijeljen u tri bloka. Moralo se pritom voditi računa o vremenu, o trajektnim linijama i svemu ostalome. Forum je započeo u 11, a završio u 16:30 sati.

Kako nas je obavijestila Irena Banić, viša stručna suradnica Županijske komore Otočac, na Forum su se odazvali zainteresirani iznajmljivači iz obje županije, od Karlovca, Rakovice, Plitvica, Senja, Otočca, Gospića i, naravno, samih Novaljaca.

A moglo se mnogo toga čuti, naravno i priupitati i zatražiti dodatna razjašnjenja kojekakvih nedoumica ili različitih tumačenja kada je u pitanju obiteljski smještaj i inspekcije, odnosno carina. Tako je o turističkim inspekcijama govorio Toni Borović, o djelovanju carine Silvano Cvitanović, o novinama u zakonskoj regulativi kod razvrstavanja i kategorizacije objekata Marijana Lulić, a o nacionalnom sustavu za prijavu i odjavu gostiju – eVisitor govorila je Martina Rendić.

Nakon završetka prvoga bloka izlaganja, koji je bio posvećen „represivnu aparatu“, uslijedio je drugi. O aktualnim izazovima obiteljskog smještaja u Ličko-senjskoj županiji govorio je Ivan Radošević, Nedo Pinezić iznio je dosadašnja iskustva u brendiranju obiteljskog smještaja, Alan Čaplar predstavio je projekt Via Dinarika – put za održivi razvoj, Pio Trdić govorio je o Hrvatskoj za sva godišnja doba, da bi ovaj blok zanimljivom prezentacijom završio Denis Lončar s Gackom 365, odnosno svojim iskustvima i viđenjima korištenja turističkih potencijala Gacke.

Ni treći blok nije bio ništa manje zanimljiv, bio je posvećen „suportu“ koji može biti od itekakve koristi u obiteljskom smještaju. Iva Šuntić iz tvrtke Bijeli svijet d.o.o. predstavila je nove praonice i tehnike pranja rublja, Milan Krznarić prezentirao je važnost kvalitetne  fotografije u turizmu, odnosno odnosu amaterske i profesionalne fotografije u promidžbi turističke ponude, Vrtni centar Eurogarden upoznao je sudionike o mogućnostima uređenja okućnica za svako podneblje, da bi ovaj blok završio Ivor Novak iz tvrtke Philips Lighting d.o.o. govoreći o inovativnim sustavima rasvjete.

Pored ovih izlaganja, iznajmljivači su imali priliku obaviti poslovne razgovore i s onima sudionicima koji nisu bili u programu prezentacije, ali su sudjelovali na svojim štandovima na Forumu, poput FINA-e, koja je predstavila usluge e-porezna za privatne iznajmljivače te Prilika Like j.d.o.o. koja je ponudila usluge vezane za društvene mreže.

Cijeli Forum okončan je završnom riječju Nede Pinezića, predsjednika Zajednice obiteljskog turizma Hrvatske gospodarske komore.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!