O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Javni poziv za EDEN 2016/2017

1/1
Javni poziv za EDEN 2016/2017
Javni poziv za EDEN 2016/2017
Objavljeno: 03-04-2017

OTOČAC - Hrvatska turistička zajednica objavila je javni poziv za izbor nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) za 2016./2017. godinu. Ovaj put je za temu odabran „Kulturni turizam“.

Cilj navedenog izbora je nagrađivanje i promicanje netradicionalnih turističkih destinacija koje su razvile svoju turističku ponudu te ju temelje na materijalnoj kulturnoj baštini, čime pridonose cjelokupnom i održivom razvoju destinacije i porastu posjećenosti tijekom cijele godine, a posebice u razdoblju izvan glavne sezone.

Kako je ovo europski projekt,  u Hrvatskoj će biti odabrano do deset destinacija koje ulaze u uži izbor za nacionalnog pobjednika za Europsku destinaciju izvrsnosti. U zadnjem krugu ocjenjivanja, bira se jedna destinacija kao nacionalni pobjednik i četiri destinacije finalista.

Svih pet destinacija (pobjednik i četiri destinacije finalista) bit će predstavljene kao primjeri dobre prakse na europskoj razini te biti pozvane da se pridruže europskoj mreži destinacija koje promoviraju održive oblike turizma.

Javni poziv je otvoren do 13. travnja ove  godine.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!