O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ugašen Centar za zaštitu ptica grabljivica u Crniki

1/1
Ugašen Centar za zaštitu ptica grabljivica u Crniki
Ugašen Centar za zaštitu ptica grabljivica u Crniki
Objavljeno: 01-04-2017

SENJ – Za javnost je nekako tiho nestao, usahnuo, izdahnuo. Ma tko to? Pa Centar za zaštitu ptica grabljivica, smješten na Crniki nedaleko Senja na području Parka prirode Velebit. Taj Centar je prije više godina osnovan na padinama Velebita, sve kako bi brinuo o bjeloglavim supovima, ali ne samo i njima. Radilo, se, gradilo se, brinulo se o onemoćalima, bolesnima ili ranjenima pticama, a sve one koje su se oporavile puštene su u prirodu.

No kako je ponestalo novca, potpora i donacija, nestalo je i ovog Centra. Preostala tri supa predana su zagrebačkom Zoološkom vrtu.

Samo da se prisjetimo, najprije je na otoku Cresu osnovan Eko centar Caput Insule Beli, brinući o bjeloglavim supovima. Nakon nekog vremena došlo je do nekih problema, kako to inače biva, pa je osnovan ovaj senjski centar. Sada kada je i to moralo biti zatvoreno, ljubitelji ptica se nadaju da će naći sponzore i uspostaviti hranilišta na Učki i na otoku Krku. A supovima su ta pomicanja lokacija doista najmanji problem, lako li ti je doletjeti s Cresa na Krk, na Učku ili na Velebit. No problem brige o ovima pticama ostaje otvoren.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!