O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Preventivno protiv opijata i sličnih stvarčica

1/1
Preventivno protiv opijata i sličnih stvarčica
Preventivno protiv opijata i sličnih stvarčica
Objavljeno: 31-03-2017

GOSPIĆ - U sklopu Nacionalnoga preventivnog projekta „Zdrav za 5“, koji je usmjeren na prevenciju konzumiranja alkohola, droga, cigareta i kocke kod mladih, a provodi se u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom zdravstva (Hrvatski zavod za javno zdravstvo), Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa, policijska službenica za prevenciju Policijske uprave ličko-senjske održala je predavanja o prevenciji ovisnosti i zlouporabi alkohola i droga: 

- 23. ožujka u Osnovnoj školi u Lešću, na kojemu je nazočilo 14 učenika osmog razreda i u osnovnoj školi Luka Perković u Brinju, na kojemu je nazočilo 25 učenika osmog razreda,

- 24. ožujka u Osnovnoj školi kralja Tomislava u Udbini, na kojem je nazočilo 10 učenika, te u Osnovnoj školi Donji Lapac, na kojem je nazočilo 7 učenika osmog razreda,

- 29. ožujka u srednjoj školi Pavla Rittera Vitezovića Senj, na kojemu je nazočilo 29 učenika, općeg i elektrotehničkog usmjerenja. 

Kroz  edukativna predavanja, koja su uglavnom usmjerena na prevenciju zloporabe alkohola i droga, učenici su dobili uvid o značenju prevencije, o donošenju odluke, te o kaznenoj i prekršajnoj odgovornosti. Također im je skrenuta pozornost na postojanje raznih mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena u kojem se može dobro zabaviti bez alkohola i droga, s ciljem podizanja razine svijesti o vlastitoj ulozi u očuvanju životne, školske i radne okoline.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!