O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Općini Brinje sredstva za dva nova dječja igrališta

1/1
Općini Brinje sredstva za dva nova dječja igrališta
Općini Brinje sredstva za dva nova dječja igrališta
Objavljeno: 24-03-2017

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije je danas 24. ožujka 2017. godine objavilo Listu odabranih projekata za sufinanciranje u 2017. godini iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz ovaj program svake se godine sufinancira razvoj lokalne zajednice kroz poboljšanje dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini. Sredstva se dodjeljuju lokalnim zajednicama čiji indeks razvijenosti ne prelazi 100% prosjeka razvijenosti Republike Hrvatske, a projekti su ocijenjeni da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnoj gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja i stvoriti preduvjete za jačanje socijalne kohezije i održivi društveni razvoj.

Općina Brinje je iz navedenog Programa  tražila sredstva za sufinanciranje projekta „Gradnja i opremanje dva dječja igrališta na području Općine Brinje“ te je za sufinanciranje odobreno 349.000,00 kn  odnosno 85% od ukupne vrijednosti projekta vrijednog 400.000,00 kn.

Ova vijest će posebno razveseliti najmlađe stanovnike Općine Brinje, ali i njihove roditelje jer će se izgraditi i opremiti dva nova dječja igrališta na već odabranim lokacijama u Brinju i Jezeranama.

 

Ana Manjerović

Foto: Ilustracija

Podijeli novost na društvenim mrežama!