O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupije

1/5
Vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupije
Vjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupijeVjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupijeVjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupijeVjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupijeVjeronaučna olimpijada za osnovne i srednje škole Gospićko-senjske biskupije
Objavljeno: 03-03-2017

PERUŠIĆ - U četvrtak 2. ožujka održana je u osnovnoj školi Perušić vjeronaučna olimpijada za vjeroučenike osnovnih i srednjih škola s prostora Gospićko-senjske biskupije. Nastupilo je 26 ekipa iz 20 osnovnih škola i šest područnih škola te osam srednjoškolskih ekipa s ukupno 150 natjecatelja uz 34 mentora. Prije početka natjecanja održan je kraći duhovni i umjetnički program uz nastup dječjeg KUD-a.

Sudionike je na početku pozdravio predstojnik Katehetskog ureda vlč. Nikola Turkalj, domaća ravnateljica škole Snježana Milković a na kraju se svima obratio i gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. „Svi vi stvarate na ovim natjecanjima nova znanja, prijateljstva i zajedništva. Misije nisu samo u dalekim zemljama već su one upoznavanje s evanđeljem svojih bližnjih. Misionari ne djeluju silom već životom i svjedočenjem, kako je istaknuo M. Gandhi. Svi mi smo po krštenju misionari a primarno je misijsko djelovanje kršćanski živjeti i odricati se,“ zaključio je biskup Križić.

Predsjednica povjerenstva za srednje škole, ujedno i članica državnog povjerenstva, bila je Ana Stipetić, a za osnovne škole predsjednica županijskog stručnog vijeća za osnovne i srednje škole Ivona Rendulić.

Nakon provedenih pisanih testova, tombole i milijunka kod osnovnih škola pobijedila je Prva osnovna škola Ogulin s 76,5 bodova, ispred škole OŠ Josipdol, PŠ Siniše i Zrinka Rendulić iz Oštarija sa 61,25 bodova te Prve osnovne škole Ogulin, PŠ Zagorje sa 59,5 bodova, četvrta je OŠ Otočac sa 50 bodova, a peti OŠ Slunj 48,25 bodova.

Kod srednjih škola pobijedila je Gimnazija Bernardina Frankopana iz Ogulina ispred Srednje škole Senj i Srednje škole Slunj. Interesantno je da su obje pobjedničke ekipe obranile prošlogodišnja prva mjesta.

IKA

Foto: Z.R.

Podijeli novost na društvenim mrežama!