O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Objavljen natječaj - ranjive skupine na tržištu rada

1/1
Objavljen natječaj - ranjive skupine na tržištu rada
Objavljen natječaj - ranjive skupine na tržištu rada
Objavljeno: 02-03-2017

OTOČAC - Ministarstvo turizma objavilo je poziv za podnošenje projektnih prijedloga temeljem natječaja „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“ za koji su osigurana sredstva iz Europskog socijalnog fonda – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Radi se o ne tako malim sredstvima, riječ je o 31.500.000 kuna, od čega je 85 posto sredstava (26.775.000 kuna) osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna (4.725.000 kuna). Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 500.000 kuna, dok je najviši iznos po pojedinomu projektu 2.000.000 kuna, a intenzitet potpore iznosi 100  posto prihvatljivih troškova.

Tko može koristiti ova sredstva?  To su ustanove za obrazovanje odraslih i udruge koje djeluju u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Specifičnost ovog poziva je  da će se preko projektnih prijedloga izravno odgovoriti na društvene potrebe ranjivih skupina, odnosno posebno prilagođenih programa osposobljavanja i usavršavanja ranjivih skupina za veću zapošljivost u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga potiče suradnju obrazovnih ustanova, udruga koje će dati smjernice razvijanja programa, osobito vezano uz specifičnosti ciljnih skupina, te poslodavca kao subjekata koji će omogućiti učenje na radnomu mjestu s ciljem najbržeg i najkvalitetnijeg stjecanja potrebnih vještina za rad u turizmu i ugostiteljstvu.

Više o tome može se pogledati na: http://www.mint.hr/default.aspx?id=39101 .

M. Kranjčević

Foto: Min. tur.

Podijeli novost na društvenim mrežama!