O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Turističko vijeće TZ Otočac i o revitalizaciji Gacke i Švičkog jezera

1/1
Turističko vijeće TZ Otočac i o revitalizaciji Gacke i Švičkog jezera
Turističko vijeće TZ Otočac i o revitalizaciji Gacke i Švičkog jezera
Objavljeno: 01-03-2017

OTOČAC - Na sjednici Turističkoj vijeća i Skupštine Turističke zajednice Grada Otočca, održanoj početkom tjedna, osvrnuvši se na izvješće o radu za 2016. godinu konstatirano je da su pomaci vidljivi, da se laganim koracima s puno rada došlo do prepoznatljive destinacije. 2016. godina je najuspješnija godina do sad i obilježila ju je prisutnost na inozemnim sajmovima, medijska popraćenost tokom cijele godine, odrađene sve planirane manifestacije, ali i neke nove, tiskane nove brošure, postavljanje TIC-a u centar grada opravdalo je očekivanja, odobrena i realizirana su sva sredstva Hrvatske Turističke Zajednice, a statistički podatci zaokružuju turističku godinu na najbolji mogući način.  Zaključno s 31. prosincem protekle godine na području Turističke zajednice Grada Otočca ostvareno je ukupno 30.540 dolazaka turista koji su ostvarili 41.509 noćenja, što je evidentni porast u odnosu na 2015. godinu kada je zabilježeno ukupno 26.837 dolaska i 34.072 noćenja, svakako da je ovo najuspješnija turistička sezona do sada.

Predsjednik Turističke zajednice Stjepan Kostelac upoznao je članove s planovima oko kamp odmorišta, EU punionicom električnih automobila i aktualnoj temi povratka rijeke Gacke svojem koritu.

Ono u čemu  su složni i članovi Vijeća i Skupštine je potpora Gradu Otočcu u nastojanjima da se realizira inačica projekta obnove i dogradnje HES Senj i izgradnje PHE Vinodol, jer je neupitna korist koju bi Gacka kao regija imala od iste. Sadašnji podatci, koji nas ispunjavanju optimizmom i daju nam vjetar u leđa za daljnji rad, bili bi nemjerljivi s rezultatima koji nas očekuju. Ideje su se redale s naglaskom na športski turizam poput organizacija natjecanja, kondicijske pripreme športaša, športske rekreacije, što bi bio samo početak, uslijedio bi porast novih smještajnih jedinica te unapređenje raznolikosti i kvalitete turističke ponude. – moglo se čuti na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Otočac.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!