O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Općina Brinje prijavljuje dva kapitalna projekta na Mjeru 7.4.1.

1/1
Općina Brinje prijavljuje dva kapitalna projekta na Mjeru 7.4.1.
Općina Brinje prijavljuje dva kapitalna projekta na Mjeru 7.4.1.
Objavljeno: 28-02-2017

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dana 24. veljače 2017.  Natječaj za provedbu podmjere 7.4. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" - provedba tipa operacije 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Sredstva javne potpore iznose ukupno 50.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti, a prihvatljivi korisnici su: 
jedinice lokalne samouprave (JLS), trgovačka društva u većinskom vlasništvu JLS-a, javne ustanove neprofitnog karaktera u kojima su osnivači JLS osim javnih vatrogasnih postrojbi, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, osnovnih škola, udruge koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i čije su djelatnosti sukladno ciljnim skupinama i klasifikaciji djelatnosti udruga, povezane s prihvatljivim ulaganjem (isključujući lokalne akcijske grupe, zajednice udruga, zaklade, fundacije), vjerske zajednice koje imaju organizacijski oblik na lokalnom nivou i koje se bave humanitarnim i društvenim djelatnostima od posebnog interesa za lokalno stanovništvo i lokalne akcijske grupe koje su odabrane unutar Programa. Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 18. travnja 2017. do 18. svibnja 2017. godine.

Ovim povodom je načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić sazvao danas radni sastanak kojem su prisustvovali predstavnici DVD-a Brinje, Komunalnog društva Brinje i Dječjeg vrtića Tratinčica kao potencijalni nositelji projekata koji bi se mogli prijaviti na podmjeru 7.4.1. Budući da Općina Brinje već ima pripremljena 4 projekta koji se mogu prijaviti na navedenu mjeru, a na mjeru će se moći prijaviti samo 2 projekta po jedinici lokalne samouprave, bilo je potrebno donijeti odluku koje projekte prijaviti na natječaj, a koji su prioritetni za brinjsku općinu, a ujedno su najizgledniji za dobivanje sredstava jer nose najviše mogućih bodova. Zajedničkim dogovorom načelnika Fumića  i mogućih nositelja projeknih prijedloga, zaključeno je kako su projektni prijedlozi; rekonstrukcija i opremanje Vatrogasnog doma Brinje gdje bi nositelj bio DVD Brinje te rekonstrukcija općinske zgrade i njena prenamjena u Kulturni centar gdje bi nositelj bila Općina Brinje, najbolji odabir za prijavu na podmjeru 7.4.1. Uz činjenicu što ova dva projektna prijedloga nose najviše bodova i što  zadovoljavaju potrebe većeg broja krajnih korisnika, ujedno se radi o najvećim investicijama među pripremljenim projektima jer je svaki od navedenih projekata ukupne vrijednosti 3 milijuna kuna što bi u konačnici značilo ulaganje od 6 milijuna kuna bespovratnih sredstava u infrastrukturu Brinja.

Ana Manjerović

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!