O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Izaslanstvo Županije obilježilo 121.godišnjicu smrti dr.Ante Starčevića

1/1
Izaslanstvo Županije obilježilo 121.godišnjicu smrti dr.Ante Starčevića
Izaslanstvo Županije obilježilo 121.godišnjicu smrti dr.Ante Starčevića
Objavljeno: 28-02-2017

Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno spomen-biste u Velikom Žitniku jutros je izaslanstvo Ličko-senjske županije obilježilo  121. godišnjicu smrti  dr. Ante Starčevića. Kod spomen-kuće Oca Domovine vijenac je položio župan Milan Kolić sa suradnicima i pri tome izdvojio neke  smjernice bogatog političkog programa dr. Ante Starčevića.

„Dr. Ante Starčević je bio čovjek ispred svoga vremena koji je svojim idejama i svojom političkom borbom izgradio temelje današnje Hrvatske. O njegovoj veličini govori i podatak da je još za života nazivan Ocem Domovine. Uvijek je isticao kako samostalnost  i opstojnost hrvatskoga naroda nemaju alternative, a posebno je ostala zapamćena njegova misao po kojoj „narod koji uvijek traži zaštitnika nije vrijedan slobode“.

Upravo smo tu smjernicu velikog dr. Ante Starčevića pretočili u stvarnost tijekom Domovinskog rata,  rekao je  župan ličko-senjski Milan Kolić.  

Zbog Starčevićeve političke borbe i zasluga za stvaranje moderne, neovisne i slobodne Hrvatske Dan Ličko-senjske županije obilježava se 23.  svibnja, na njegov rođendan.

 

KABINET ŽUPANA

Podijeli novost na društvenim mrežama!