O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Novi poslovni vjetrovi iz Hrvatskih šuma

1/1
Novi poslovni vjetrovi iz Hrvatskih šuma
Novi poslovni vjetrovi iz Hrvatskih šuma
Objavljeno: 27-02-2017

OTOČAC – Čini se da je hrvatskima drvnima prerađivačima na pomolu nova poslovna klima, barem što se tiče rasporeda i mogućnosti kupnje drvne mase. Hrvatske će šume ubuduće pravednije raspodjeljivati drvnu sirovinu, moglo se to čuti u Virovitici od novog predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića. Naime, Jakupčić je s drvoprerađivačima potpisao novo pismo razumijevanja.

Uvođenje reda u prodaju drvne sirovine, ali i u poslovanje Hrvatskih šuma, najavio je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Kako zadovoljiti sve veće apetite drvoprerađivača za sirovinom, bit će jedan od ključnih poslova novog predsjednika Uprave Hrvatskih šuma.

Ova promjena poslovne politike Hrvatskih šuma je ovime postavljena posve drugačije od one politike koju je provodio bivši predsjednik Ivan Pavelić. Da se ne ulazi u razloge zašto je to bila takva poslovna politika, koja je na prvomu mjestu imala puki interes Hrvatskih šuma i ljudi u upravi, posljedica je bila da su drvni prerađivači sve teže dolazili do sirovine, malenima drvnim prerađivačima, kakvi su mahom u Ličko-senjskoj županiji, prijetio je nestanak s poslovne scene.

Drvni prerađivaču Ličko-senjske županije su preko Hrvatske gospodarske komore bili izuzetno aktivni, ukazivali su na probleme, davali prijedloge, upozoravali na propast drvne branše, a time i na stvaranje sve teže situacije ostanka i opstanka ljudi, no to u bivšoj upravi Hrvatskih šuma nije imalo osobita odjeka.

Organizirani u Udruženje drvno-prerađivačke industrije pri HGK, drvni prerađivači su argumentirano dokazivali opravdanost svojih tvrdnji i ukazivali na problem koje rađa tadašnja poslovna politika Hrvatskih šuma. Čak i u vrijeme Vlade Zorana Milanovića dali su se naslutiti vjetrovi promjene te politike, da bi evo sada i došlo do te promjene.

Usprkos potpisanu pismu razumijevanja, hrvatski drvni prerađivači, pa tako i oni u Ličko-senjskoj županiji, ne jujuškaju, razumno i strpljivo budno iščekuju promjene koje se trebaju dogoditi. Jer ugovor između drvoprerađivača i Hrvatskih šuma treba izroditi pravedniju raspodjelu raspoložive drvne mase.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!