O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mario Lončar osvojio srebro na Državnom prvenstvu RH u obaranju ruke

1/2
Mario Lončar osvojio srebro na Državnom prvenstvu RH u obaranju ruke
Mario Lončar osvojio srebro na Državnom prvenstvu RH u obaranju rukeMario Lončar osvojio srebro na Državnom prvenstvu RH u obaranju ruke
Objavljeno: 25-02-2017

U subotu, 25.02.2017.g. u Zagrebu održano je Državno prvenstvo RH u obaranju ruke. Natjecalo se preko 200 natjecatelja iz cijele Hrvatske u više kategorija, i to: žene (open), početnici (open), Masteri ( open), juniori (open), osobe s invaliditetom (open), 70kg, 78kg, 86kg, 95kg, 95+ i open.

Mario Lončar iz Otočca na ovom Državnom prvenstvu natjecao se u kategoriji juniori(open) i osvojio 2.mjesto i srebrnu medalju (desna ruka).

Obaranje ruke je sport s dva sudionika u kojem svaki od njih postavlja jednu ruku savijenu u laktu (desnu ili lijevu) na površinu stola za obaranje pritom je dodirujući laktom te hvata suparnikovu šaku u hvat. Cilj je protivnikovu ruku spustiti na površinu stola s pobjednikovom rukom preko gubitnikove.Različiti čimbenici su bitni uza uspjeh. Tehnika i ukupna snaga ruke dva su najvažnija faktora za uspjeh u obaranju ruke. Drugi čimbenici kao što su dužina ruke, mišićna masa, veličina šake, snaga ručnog zgloba, izdržljivost i fleksibilnost, pravovremena reakcija i još mnogo toga možemo dodati kao prednosti na već dva navedena najvažnija razloga za uspjeh u obaranju.

U natjecateljskom obaranju ruke u kojem je pravila propisala WAF, natjecatelji su podijeljeni u kategorije s obzirom na težinu , spol, godine te da li obaraju desnom ili lijevom rukom. Pravila su u natjecateljskom obaranju striktna te se kažnjava ukoliko se natjecateljev lakat podigne s predviđenog mjesta na stolu, pogrešan start ili izvlačenje ruke u stranu.

Čestitamo Mariu i želimo puno sportske sreće u narednim takmičenjima.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!