O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Koliko dugo vremena provodimo pred televizorom?

1/1
Koliko dugo vremena provodimo pred televizorom?
Koliko dugo vremena provodimo pred televizorom?
Objavljeno: 12-02-2017

OTOČAC – I dok se prigovara djeci (odnosno njihovim roditeljima) da previše vremena provode na društvenima mrežama, da postaju ovisnici, da postaju sužnji interneta, fejsbuka, tvitera, instagrama i svih tih drugih čuda, ma nisu ni odrasli u povoljnijoj situaciji, oni koji su poprilično daleko od spomenutih mreža. U Hrvatskoj su istraživanja pokazala da prosječni Hrvat pred televizorom probdije 4 sata i 26 minuta. To je prosjek, što podrazumijeva da mnogi gledajući televiziju provedu mnogo više sati, dok ima i onih koji su daleko ispod prosjeka. To je statistika.

Što se i kako se gleda? Skoro 95 posto Hrvata gleda zemaljske ili satelitske televizijske kanale. Tek 2,78 posto gleda kabelsku televiziju (ondje gdje je gledateljima dostupna, naravno), tek 0,44 posto gleda odgođeno svoje emisije. Zanimljivo je da 0,58 posto isključi zvuk na televizoru i samo gleda sliku.

Što ovo istraživanje još pokazuje? Gotovo u simboličnim vrijednostima pokazuje da 0,53 posto na televizoru prati radijske programe, 0,33 posto prati „jubito“ i druge videoservise, 0,15 posto prati programe koji se ne emitiraju (poput DVD, USB, igrice), 0,09 posto koristi televizor kao računalni monitor. Eto kako se sve i zašto koristi televizor.

Stručnjaci upozoravaju da će porasti praćenje programa s odmakom, odnosno da će gledatelji tako birati samo one emisije koje ih zanimaju, ne i druge propuštene.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!