O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Novoosnovane trvtke oslobođene članarine HGK

1/1
Novoosnovane trvtke oslobođene članarine HGK
Novoosnovane trvtke oslobođene članarine HGK
Objavljeno: 03-01-2017

ZAGREB - Tvrtke osnovane nakon 1. siječnja 2017. godine bit će oslobođene plaćanja članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori u razdoblju od godine dana od dana osnivanja, dok će ostalim članicama HGK članarina ostati na istoj razini kao i u ovoj godini, istaknuo je predsjednik HGK Luka Burilović.

Burilović je istaknuo i kako su provedene reforme koje je obećao na početku svog mandata - ukinuti su doprinosi, smanjen je broj zaposlenih za 30 posto te su smanjene članarine čak 4 puta, čime je gospodarstvo rasterećeno za 110,4 milijuna kuna.

-Sada nastavljamo dalje, moramo planirati dugoročne strategije jer je upravo planiranje odlika svakog naprednoga gospodarstva. U skladu s time osmislili smo Strategiju razvoja HGK u razdoblju od 2017. do 2022. godine gdje smo se usredotočili na digitalizaciju i internacionalizaciju poslovanja, uvođenje dualnog sustava obrazovanja, preuzimanje vođenja sudskog registra te neprekidnu promociju akcije „Kupujmo hrvatsko“, uz županijske komore kao ključne lokalne potporne institucije - istaknuo je Burilović.

-Cilj nam je do 2022. godine povećati udio samofinanciranja - spustiti udio prihoda od članarina na 50 posto, 25 posto ukupnih prihoda ostvarivati pružanjem komercijalnih usluga te 25 posto ukupnih prihoda financirati sredstvima EU fondova - poručio je Burilović, dodavši da je HGK uključena u 156 projekata financiranih iz strukturnih fondova EU u vrijednosti 120 milijuna eura.

HGK/M. K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!