O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Gačanski folkloraši na Božićnom sajmu s primjerenim repertoarom

1/3
Gačanski folkloraši na Božićnom sajmu s primjerenim repertoarom
Gačanski folkloraši na Božićnom sajmu s primjerenim repertoaromGačanski folkloraši na Božićnom sajmu s primjerenim repertoaromGačanski folkloraši na Božićnom sajmu s primjerenim repertoarom
Objavljeno: 15-12-2016

OTOČAC – Premda je to našima gačanskima kulturno-umjetničkim društvima već prava rutina kad su u pitanju javni nastupi, ipak se oni trude malo provježbati, malo isprobati, malo prilagoditi repertoar i ponuditi nešto novo u svomu nastupu u subotu na 10. Božićnoj sajmu u Otočcu.

Kako nas je obavijestila Mladenka Orešković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Otočca, nastupit će tri društva: Folklorno društvo Otočac, KUU Gacka iz Lešća i KUD Lipa iz Sinca. Iako ne spadaju u ovu kategoriju kulturnog amaterizma, na sajmu će nastupiti i Senjkinje, dapače pjevanjem hrvatske himne će praktički otvoriti sajam.

Kako smo također obaviješteni od voditelja društava, ne će to biti „klasičan“ njihov repertoar, bit će prilagođen ovomu sajmu – Božićnoj čaroliji u Gackoj, bit će više pjesme nego plesa, pjesme primjerene adventskom vremenu.

Treba doći u gradsku športsku dvoranu, pogledati i vidjeti te nove iskorake naših folkloraša.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!