O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mladi s mladima vjerojatno znaju najbolje kako

1/5
Mladi s mladima vjerojatno znaju najbolje kako
Mladi s mladima vjerojatno znaju najbolje kakoMladi s mladima vjerojatno znaju najbolje kakoMladi s mladima vjerojatno znaju najbolje kakoMladi s mladima vjerojatno znaju najbolje kakoMladi s mladima vjerojatno znaju najbolje kako
Objavljeno: 12-12-2016

UDBINA – Često se postavlja pitanje koliko je Katolička crkva suvremena, kada će se promijeniti, kako će se približiti vjernomu narodu, osobito mladima. I onda se može čuti da mladi bježe od crkve, da ih popovi gnjave, da jedva čekaju da se krizmaju pa zbogom. S druge strane mogu se čuti glasovi kako u nekim župama ni izdaleka nije tako, kako mladi hrle ne samo na misna slavlja već i na sva događanja koje priređuje Crkva. Vjerovati je i jednima i drugima. No kako to onda?

Evo primjera i na Udbini, ove fotografije svjedoče kako se mladi vjernici mogu „dobiti“, kako imaju interesa biti u crkvi i uz Crkvu, ali to treba biti učinjeno na njima zanimljiv način, odnosno „tehnikama“ bliskima mladom svijetu. Pa na kraju konca, nije vlč. Josip Šimatović samo čuvar Svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, njemu su u biskupiji povjereni upravo – mladi. Povjerenik je biskupije za pastoral mladih.

M. K.

Foto: J. Š.

Podijeli novost na društvenim mrežama!