O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Počela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevače

1/6
Počela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevače
Počela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevačePočela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevačePočela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevačePočela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevačePočela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevačePočela Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevače
Objavljeno: 08-12-2016

OTOČAC – U prošlu subotu započela je s radom Glazbena škola za crkvene orguljaše i pjevače, nakon što je u subotu 19. studenoga održana provjera stupnja glazbene izobrazbe odnosno znanja, kao i tehničke razine sviranja prijavljenih kandidata.

Na tomu prvom susretu, na kojem se okupilo tridesetak zainteresiranih, iz svih dekanata biskupije, a koji je održan u Pastoralnom centru župe Presvetog Trojstva u Otočcu, kandidatima se nakon zajednički otpjevanog Očenaša obratio vlč. Josip Šimatović, biskupijski povjerenik za glazbu. Srdačno je sve pozdravio, a posebno voditeljicu škole s. Katarinu Koprek, profesoricu na zagrebačkoj KBF-u, te Karlu Tripalo, studenticu Muzičke akademije, koja će također pomagati u odgoju mladih glazbenika.

Vlč. Josip je opisao kako se rodila ideja o pokretanju te škole te istaknuo inicijativu biskupa Zdenka, kako bi se glazbenom izobrazbom poboljšala razina liturgijskoga znanja, s posebnim naglaskom na "sveta vrjemena" i blagdane.

Nakon što u se polaznicima predstavili svi voditelji škole, oni su popunili anketne listiće te potom pristupili pojedinačnom testiranju pred voditeljima.
Na navedenom drugom susretu u Otočcu, a takav je za manju skupinu održan dan prije u Gospiću, svi su polaznici razvrstani u dvije skupine – početnike i napredne. U prvom dijelu svi su polaznici sudjelovali u jednosatnoj zajedničkoj probi pjevanja, a nakon toga su sestra Katarina i vlč. Josip pojedinačno sa svima radili određene vježbe na orguljama.

Sljedeći takav radni susret dogovoren je za siječanj sljedeće godine, a do tada "glazbeni školarci" trebaju svakodnevno marljivo vježbati. Naše četiri talentirane polaznice - Glorija, Katarina, Anamarija i Marija - već su pokazale za to veliku spremnost i radost.

A. Kaćunko

Podijeli novost na društvenim mrežama!