O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Počele mise zornice u Otočcu

1/5
Počele mise zornice u Otočcu
Počele mise zornice u Otočcu Počele mise zornice u Otočcu Počele mise zornice u Otočcu Počele mise zornice u Otočcu Počele mise zornice u Otočcu
Objavljeno: 28-11-2016

OTOČAC - Sa prvim tjednom Došašća, u našoj župi Presvetog Trojstva u Otočcu počele su i adventske mise zornice. Zornice su mise koje imaju neku posebnu, žrtvenu draž jer počinju vrlo rano, prije dana dok je još mrak, u 6:15 sati.

Jutros prvu misu zornicu u župnoj crkvi predslavio je don Anđelko Kaćunko u zajedništvu s don Jurom Ladišićem. Crkva je bila puna vjernika, ne samo starijih osoba i umirovljenika nego i mladih, vojske, policije, gradskih službenika i djece.

U svojim razmišljanjima don Anđelko je kazao: Kakva je naša vjera u snagu Isusove riječi. Mnogi čitaju u obitelji Bibliju i Sveto pismo, mnogi nose "malo" sveto pismo - knjižicu u torbicama. Današnje evanđelje je poticaj našim čitačima kada s ambona čitaju oni samom Bogu posuđuju glas. Isusova Riječ čisti i ozdravlja našu dušu i tijelo - kazao je don Anđelko.

Adventsko vrijeme je za svakog vjernika vrijeme očekivanja a ne zabave. Mi vjernici kršćani zornicama očekujemo Isusa Krista na dva načina: očekujemo Njegov drugi dolazak na ovaj svijet i blagdan Njegova rođenja, Božić. Baš kao i svake godine naši župljani rado dolaze i ranije u crkvu okupljajući se na molitvu krunice pola sata prije Mise. Mnogi vjernici radosno daju tu malu žrtvu ranog ustajanja, koju, kako nas je potaknuo i naš župnik, prikazujemo za spas vlastite duše kao i za spas svake ljudske duše koju nosimo u srcu.

Poruka mise zornice odnosi se na kraj noći i novu zoru, ponajprije zoru duše. Dočekajmo tu zoru u zajedništvu sa Isusom i Majkom Marijom  jer On dolazi da spasi nas.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!